Erikoisleveä venenäyttö ja turvaava mobiilisovellus

Turkulainen tuotekehitystalo Nextfour Group on tuottanut veneisiin uuden 210D tuplanäytön The Q Experiencelle-navigointijärjestelmälle. Uudistettu älynäyttö sisältää parannetun käyttöliittymän ja useita uusia mobiilisovelluksella hallittavia ominaisuuksia.

Yamahan nykyisin omistaman Busterin ja Yamarinin veneistä tuttu navigointijärjestelmä Q Experience saa uuden sukupolven nimeltään Q Display 2 Series. Turkulaisyrityksen kehittämä ratkaisu kannustaa kaikkia veneilyn ja navigoinnin maailmaan laitteen helppokäyttöisyydellä.

Kymmenen ja 16 tuuman Q Series 2 -tuoteperhe laajenee nyt tuplanäytöllisellä Q Display 210D plotterilla, joka muodostuu kahdesta 10 tuuman näytöstä.  Erikoisleveä näyttö mahdollistaa usean eri karttanäkymän ja applikaation hallinnoinnin samaan aikaan, mikä helpottaa navigointia ja tekee siitä entistä miellyttävämpää.

Kuva: Nextfour

”Olemme omasta mielestämme todella onnistuneet viemään veneiden navigoinnin ja teknologian ihan uudelle ulottuvuudelle käytettävyydessä ja integraatiossa”, sanoo Nextfourin toimitusjohtaja Niklas Öhman. Ensimmäiset uudet 210D tuplanäytöt löytyvät uusista Yamarin Cross 75 BR -veneistä.

Uusien Q Display-näyttöjen avulla voidaan hallita navigoinnin ja perustoimintojen lisäksi muitakin veneiden toimintoja. Esimerkiksi veneen lämmitys, musiikki, kalakaiku, tutka, sekä kaikki muutkin veneen omat toiminnot, kuten valaistus, hoituvat kaikki saman näytön kautta.

Lisäksi uusi tarjolle tuotu mobiilisovellus vahtii myös venettä ja sen kautta voidaan lämmittää veneen tilat jo valmiiksi kotoa käsin. Esimerkiksi mobiilisovelluksen Guard-toiminto pystyy hälyttämään veneen omistajaa, kun laiturissa olevaan veneeseen murtaudutaan, tai se alkaisi täyttyä vedellä kovassa merenkäynnissä.

Lisää: Nextfour (LINKKI) ja  The Q Experience -tuotteisto (LINKKI)

TAUSTAA: Nextfour Group on turkulainen teknologia-alan suunnittelutoimisto, joka on perustettu vuonna 2007. Yritys on erikoistunut tuotekehitykseen lääketieteen, merenkulun ja teollisuuden aloille. Nextfourin liikevaihto oli vuonna 2019 noin kuusi miljoonaa euroa ja se työllistää  noin 50 henkilöä.