AMD:n Ryzen-suoritin teollisuusohjaimeen

Beckhoff on julkaissut uusia tietokonemoduleita ohjaussovelluksiin. Nyt yrityksen mallistossa on Intelin lisäksi AMD:n Ryzen-prosessoriin perustuva mallisarja, jotka tarjoavat myös  -25…+60 Celsius-asteen käyttölämpötila-alueen. Toinen yrityksen uutuusmalleista ei tarvitse edes erillistä tuuletinta.

AMD:n Ryzen-suorittimen ja emolevyn piirisarjan lisäksi Beckhoffin uuden CX20X3-mallisarjan moduuli sisältää kahdeksan gigatavua RAM-muistia ja 128 kilobitin pysyvää NOVRAM-datamuistia. Siinä on kaksi gigabitin Ethernet-liitäntää, neljä USB 3.1 Gen.2 -porttia ja yhden DVI-D-liitännän.

Mallisarjasta  on kaksi eri versiota, jotka tarjoavat molemmat käyttölämpötila-alueen välille -25 – +60 °C.  CX2033 on tuulettimeton laite ilman pyöriviä osia käyttäen AMD Ryzen V1202B -prosessoria (2,3 GHz kellotaajuus, kaksi ydintä). Maksimi tehonkulutus on 42 wattia 24V jännitesyötöstä.

CX2043 on puolestaan nopeusohjatulla tuulettimella varustettu selvästi tehokkaampi versio, jossa on AMD Ryzen V1807B -prosessori (3,35 GHz kellotaajuus, neljä ydintä). Siihen voi liittää jopa neljä CX2000-tuoteperheen laajennusmoduulia. Maksimi tehonkulutus on 70 wattia 24 voltin jännitesyötöstä. Kummatkin moduuliversiot ovat kooltaan 144 mm x 99 mm x 91 mm.

Molemmat CX20X3-moduulit käynnistyvät CFast-flash-kortilta ja käyttäjärjestelmäksi voi valita Windows 10 IoT Enterprise 2019 LTSC tai TwinCAT / BSD-ratkaisun.

Lisää: Beckhoff (LINKKI), tuotetiedot Embedded-PCs CX2033 (LINKKI), CX2043 (LINKKI) ja koko CX2000-mallisto (LINKKI) sekä lisätietoa AMD:n Zen-arkkitehtuurin suorittimista (LINKKI) Uusiteknologia 2/2020-lehden artikkelista.