Nopeaa tekoälyä Googlen ja NXP:n suorittimilla

Korttivalmistaja Kontron on tuomasssa alkuvuodesta uuden korttitason tekoälyratkaisun, joka perustuu NXP:n iMX8M-ohjaimeen ja Googlen Coral-kiihdytinpiireihin. Tarjolla on lisäksi Googlelta ilmaiset TensorFlow:n valmiit AI/ML/DL-mallit tekoälyratkaisujen nopeaan toteuttamiseen.

Saksalaisen Kontron uusi Industrial AI Platform AI-pITX-100GC soveltuu tekoälysovellusten pyörittämiseen esimerkiksi teollisuuden laadunvalvonnassa tai ennakoivassa kunnossapidossa. Teollisuus 4.0 -sovellusten yhteydessä käsitellään yhä enemmän aiheita, kuten esineiden tunnistaminen ja luokittelu, jotka perustuvat tekoälyn algoritmeihin.

Kerroimme Goolgen Coral AI-kiihdytinpiiristä toukokuussa ilmestyneessä Uusiteknologia 1/2020 lehden tekoälykortit-artikkelissa. Lue tästä (LINKKI) tai koko Uusiteknologia 1/2020 -lehti (LINKKI).

Kontronin uusi tekoälyalusta koostuu 2,5 tuuman pITX-kortilla olevasta NXP i.MX8M -prosessorista sekä erillisellä M.2-moduulilla olevasta Google Coral -kiihdytinpiiristä ja TensorFlow Lite -ohjelmistoratkaisuista.

Kehitystyötä helpottavat TensorFlow:n valmiit AI/ML/DL-mallit, jotka voi ladata ilmaiseksi Googlelta Uusi tekoälyalusta tukee Yocton Linux-käyttöjärjestelmää.

Kortilla oleva Googlen kiihdyinpiiri Coral TPU (Tensor Processing Acceleration Unit) tarjoaa neljä biljoonaa operaatiota sekunnissa (TOPS) kahden watin tehonkulutuksella. Piirin avulla voidaan toteuttaa valmistajan mukaan kuvankäsittelyä 30 kuvaa sekunnissa nopeudella.

Ensi vuoden alkupuolella tuleva Kontronin uusi AI-korttialusta soveltuu käytettäväksi myös vaativissakin olosuhteissa, sillä sen käyttölämpötilaksi ilmoitetaan -40…+ 85 °C.

Lisää: Kontron (LINKKI), tuotetieto AI-pITX-100-GC (LINKKI) ja jakelijat (LINKKI, valitse alueeksi Finland).