Kyynel-radion tekijä siirtyi norjalaisomistukseen

Oululainen merenkäynnin MESH-verkkotekniikkaa tarjoava KNL Networks siirtyy osaksi norjalaista Telenor Groupia. Marraskussa solmittu kauppa varmistui, kun Telenor kertoi koko osakekannan siirtyneen heidän haltuunsa. Kauppasummaa ei julkistettu.

KNL Networksin (Kyynel Oy) kehittämä MESH-laivaradio ’’kyynel’’ tarjoaa HF-taajuudet eri modulaatioilla 1.5 – 30 MHz sekä matkapuhelintaajuudet 800, 850, 900, 1700, 1900 ja 2100 MHz ja satelliittitiedot GPS, GLONASS, GALILEO, QZSS ja SBAS. Kuva Kyynel Oy/2016.

Legendaarisella Kyynel-nimellä(* aloittanut  KNL Networks on oululainen teknologiayritys, jonka tuote pystyy varmistamaan datan maailmanlaajuisen saatavuuden merenkulun ja kriittisen kommunikaation palveluissa missä tahansa maailmalla.

Yritys hyödyntää softaradiotekniikkaan perustuvaa pitkän matkan radiojärjestelmää esimerkiksi merille seilaaviin rahtialuksiin.

Oululaisyrityksen uusi omistaja norjalainen Telenor Maritime on jo vuosien ajan tarjonnut turvallisia tietoliikenneyhteyksiä risteily-, lautta- ja offshore-toimialoille.

Siihen KNL tuo selvän lisänoston, sillä vastaavaa tekniikkaa ei maailmalla ole tarjolla.  Telenor Maritime voi tarjota nyt samat digitalisaatiopalvelut niin merellä kuin maalla koko merenkulun sektorille, mikä mahdollistaa toimijoiden tuottavuuden kasvun.

Lisää: KNL Networksin tiedote 24.11.2020 (LINKKI),  Telenorin vastaava KNL-tiedote (LINKKI) ja Business Oulun suomenkielinen KNL-tiedote 24.11.2020 (LINKKI)  sekä aiemmat uutiset KNL/Kyynel Oy:stä (LINKKI) ja Monacon ruhtinas Albertin teknologiavierailusta (LINKKI) Uusiteknologia.fi:ssä

*) Sota-ajan Kyynel-radiolta nimen lainannut HF-ratkaisu on tarkoitettu laivojen ja muiden etäisten alueiden radioyhteyksiin.

Päivitetty