Valmet Automotive lisää akkutuotantoa – nyt Uuteenkaupunkiin

Valmet Automotive käynnistää Salon tehtaan lisäksi sähköautojen akkupakettien valmistuksen Uudenkaupungin autotehtaalla. Akkupakettien tuotanto on tarkoitus käynnistää jo ensi vuoden aikana ja samalla tehtaalla tarvitaan merkittävästi uutta työvoimaa.

Laajennuksen myötä Uudenkaupungin autotehtaalla tulee toimimaan kaksi tuotelinjaa, ajoneuvovalmistus sekä sähköisten ajoneuvojen akkujärjestelmien valmistus.  Tuotantoa varten Uudenkaupungin tehtaalla on tiloja, jotka voidaan nopeasti muuntaa akkutuotannon tarpeisiin. Lisäksi läheisyys autonvalmistuksen kanssa tuo runsaasti synergiaetuja esimerkiksi tuotannon tukitoiminnoissa.

Uuden laajennuksen avulla voidaan lisätä merkittävästi Valmet Automotiven kapasiteettia akkujärjestelmien valmistamiseen.   Samalla se täydentää yrityksen Salon akkutehtaan tarjontaa. Uudenkaupungin tehtaalla on tähän asti ollut vain akkujen piensarjatuotantoa.

Salon akkutehdas toimii Nokian entisissä kännykkätehtaan tiloissa ja saa ensi kesään mennessä jo uuden tuotantolinjan. Uudessakaupungin autotehtaalla on tähän asti ollut vain akkupakettien pientuotantoa.

Suunnitelmissa on käynnistää Uudessakaupungissa sähköajoneuvojen korkeajänniteakkujen suursarjatuotanto, joka monipuolistaa ja täydentää autotehtaan toimintaa. Tehdas työllistää nykyisin noin 3500 henkilöä, ja suunnitellun akkutuotannon työllistävä vaikutus on vuonna 2021 noin 200 henkilöä.

Uudenkaupungin tehtaan laajennus on keskeinen osa Valmet Automotiven sähköiseen liikenteeseen painottuvaa strategiaa, jonka tavoitteena on nostaa yritys akkujärjestelmissä Tier 1 -tason toimittajaksi ja yhdeksi alan johtavista yrityksistä.

Akkujen sopimusvalmistajana Valmet Automotive on jo yksi maailman johtavista palveluntarjoajista. Uusimpana Valmet Automotive on äskettäin allekirjoittanut akkujärjestelmien valmistussopimuksen merkittävän uuden autoteollisuusasiakkaan kanssa.

Uudenkaupungin tehtaan lisäksi Valmet Automotive on jo kertonut laajentavansa myös Salon akkutehdasta, jonne rekrytoidaan noin 200 uutta akunrakentajaa vuosina 2021 ja 2022. Uusilla panostuksilla Valmet Automotive pyrkii nostamaan akkujärjestelmien jo lähivuosina samalle tasolle tai jopa suuremmaksi kuin autonvalmistuksessa.

TAUSTAA: Valmet Automotive -konsernin suurimmat osakkeenomistajat ovat sijoitusyhtiöt Tesi sekä Pontos Group, molempien omistusosuus on 38,46 prosenttia. Lisäksi kiinalainen CATL, sähköautojen akkujen ja akkukennojen johtava valmistaja, omistaa konsernista 23,08 prosenttia.

Lisää: Aiempi Salon tehtaan laajennusuutinen 4.11.2020 (LINKKI) Uusiteknologia.fi:ssä

Kuvituskuva: Salon akkutehtaan tuotantolinja.