Alihankinta keräsi verkoon lähes 5000 katsojaa

Koronan takia pelkästään verkossa järjestetty Tampereen Alihankintamessut keräsi  lähes 5000 osallistujaa. Eniten kiinnostusta ja keskustua herättivät teollisuuden nykytila ja tulevaisuus sekä datasta bisnestä -teema.  Vuoden päästä on tulossa edelleen perinteinen Alihankinta-tapahtuma, koska messujen tarjontaa ja kohtaamisia ei täysin pysytä korvaamaan virtuaalisesti verkkotapaamisina.

Vuodesta 1988 lähtien järjestetty Alihankinta esittelee vuosittain koko Suomen teollisuuden ja sen kärkiyritykset, jossa on ollut aiemmin yli tuhat näytteilleasettajaa ja lähes 18 000 kävijää.  Nyt koronan takia verkossa järjestetty virtuaalitapahtumassa oli 250 näytteilleasettajaa ja sivustolla vieraili kolmen päivän aikana lähes 5000 ihmistä ja Brella-verkostoitumispalvelussa tapaamisia sovittiin 830.

”Vaikka Suomen suurin teollisuuskylä avasi tänä vuonna ovensa vain virtuaalisesti ja perinteistä pienemmässä muodossa, oli hienoa tuoda pala tuttua Alihankinta-tunnelmaa tähänkin syksyyn yhdessä 250 näytteilleasettajan kanssa”, kertoo  tapahtuman jälkeen Alihankinta-messujen projektipäällikkö, viestintäjohtaja Tanja Järvensivu Tampereen Messut -konsernista

Nyt oltiin hänen mukaansa oltiin monin tavoin uuden edessä koronan pakottaman digiloikan myötä.

”Kokonaisuutena olemme tyytyväisiä virtuaalipilotin onnistumiseen. Tästä on hyvä jatkaa Alihankinnan kehitystyötä kohti hybridimallia, jossa fyysisten messujen lisäksi on virtuaalista osuutta tuomassa lisäarvoa”, Järvensivu kertoo.

Vuoden päähankkija ja vuoden alihankkija-palkinnon saaneet.

Järvensivun mukaan valmistavan teollisuuden toimijat kaipaavat kuitenkin jo kovasti ihan aitoja kasvokkaisia kohtaamisia eikä niitä pystytä korvaamaan virtuaalisilla verkostoitumismahdollisuuksilla.  Vuoden päästä tapahtuma uskotaan voitavan järjestää perinteiseen tapaan Tampereen messu- ja urheilukeskuksessa 21.-23.9.2021.

Suomen Osto- ja Logistiikkayhdistys LOGY ry palkitsi virtuaalitapahtumassa Vuoden 2020 päähankkijana Novatron Oy:n (Pirkkala) ja vuoden 2020 alihankkijana Mectalent Oy:n (Oulu). Vuodesta 1987 asti myönnetyillä tunnustuksilla halutaan edistää suomalaisen valmistavan teollisuuden kilpailukykyä ja verkostoitumista.

Lisäksi Tribe Tampere puolestaan jakoi suorassa livelähetyksessä Suomen startup-ystävällisimmän yrityksen tunnustuksen Stora Ensolle. Tunnustus myönnettiin nyt kolmatta kertaa ja sen tavoitteena on lisätä tietoisuutta suurten yritysten mahdollisuuksista toimia startupien kanssa, ja kannustaa yrityksiä investoimaan startup-toiminnan kehitykseen ja uusien liiketoiminnan osa-alueiden tutkimiseen.

Seuraavan kerran teollisuuden toimijat kokoontuvat 21.–23.9.2021, jolloin Alihankinta järjestetään perinteiseen tapaan fyysisenä tapahtumana Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa. Teemana on datasta bisnestä, kuten tämän vuoden verkkotapahtumassakin. Älykäs teollisuus sekä datan hyödyntäminen turvallisesti ja tuottavasti tulevat olemaan teollisuuden puheenaiheena vielä pitkään, joten sisältöä riittää myös tulevaan tapahtumaan.

Lisää: Aiempi 8.12.2020 päivitetty Alihankinta2020-uutinen. (LINKKI).