Teleoperaattori osti 100 antennimastoa lisää

Televisio- ja televerkkoja operoiva Digita ostaa valtion pääosin omistamalta Cinialta yrityksen mastoliiketoiminnan. Kaupan myötä Digitalle siirtyy noin 100 tietoliikennemastoa nykyisten koko maan kattavan yleisradio- ja teleantenniverkoston lisäksi.

Digita on jo nyt maan suurin riippumaton tietoliikennemastojen omistaja. Yhtiö omistaa ja operoi Suomen valtakunnallista maanpäällistä televisio- ja radioverkkoa, toimii antenniverkon maksu-tv-operaattorina, sekä kehittää tulevaisuuden uusia broadcasting-palveluja.

Kuva: Digita/Cinia

Yrityksen tausta on Yleisradion radio- ja televisiojakelutoiminnassa, jonka yritys myi vuosituhannen vaihteessa yleisradiojakelua harjoittavalle ranskalaiselle TDF:lle. Nykyinen omistaja on sijoitusyhtiö Digital Colony, joka osti Digitan australialaiselta First State Investmentsiltä kaksi vuotta sitten.

Viimeksi Digita laajensi toimintaa ostamalla DNA:n televisioantennitoiminnot. Nykyisin Digitan tietoliikennepalveluita ovat myös privaattiverkot, sisäpeittoratkaisut, tietoliikenteen kattopaikkojen hallintapalvelut sekä esineiden internet (IoT) Lora-verkkopalvelut ja konesalipalvelut.

Valtion suurimmalta osalta omistama Cinia keskittyy puolestaan korkean käytettävyyden tietoverkko- ja ohjelmistoratkaisuihin. ”Tavoitteemme on panostaa digitaalisten palveluiden tarjoamiseen tietoverkko-, ohjelmisto- ja kyberturvallisuusratkaisuiden alueilla, ja tietoverkko-omistuksessa keskittyä entistä vahvemmin kiinteisiin verkkoihin”, kertoo Cinian toimitusjohtaja  Ari-Jussi Knaapila. 

Noin 15 000 reittikilometrin laajuinen optinen kuituverkko C-Lion1-merikaapeleineen mahdollistaa jo nopeat tietoliikenneratkaisut Keski-Eurooppaan sekä Aasian ja itäisen Euroopan markkinoille. Suomen valtion lisäksi Cinia Oy:n muita omistajia ovat Ilmarinen ja OP-ryhmä.

Lisää: Aiemmat Cinia- (LINKKI) ja Digita-uutiset (LINKKI) Uusiteknologia.fi:ssä.