Drooni osaa jo opastaa hissiin – myös ajatuksen voimalla

Koneen hisseihin on liitetty jo drooni, pyörätuoli, älykello ja koiran älykaulapanta sekä onnistuttu kutsumaan hissi oikeaan kerrokseen ajatuksen voimalla.  Nyt Kone hakee uuden DX Experiments-kilpailun avulla lisää uusia sovellusideoita. Katso myös Koneen ideavideo ajatuksen voimalla hallittavasta hissistä.

Hissiyhtiö Kone hakee kilpailussa ideoida sovellusratkaisuista, joita voisi liittää viime vuonna Koneen julkistamaan DX-sarjan hisseihin. Uutuus oli maailman ensimmäisen mallisto, jossa oli digitaalinen alusta sekä turvalliset ja avoimet ohjelmointirajapinnat (Application Programming Interface, API).

Uusi alusta mahdollisti tiedonsiirron lähes minkä tahansa digitaalisen palvelun tai ratkaisun ja hissien välillä. Tämän ansiosta asiakkailla on mahdollisuus kehittää palveluita ja ratkaisuja rakennukseen ja sen hisseihin koko niiden elinkaaren ajan.

Nyt Kone hakee uusia hyödyllisiä ja jopa yllättäviä ja hauskojakin ideoita siitä, mitä DX-sarjan hisseihin voitaisiin liittää. Kilpailu alkaa huomenna 21.1.2021 ja siihen voi osallistua kuka tahansa kiinnostunut.

”Toivomme, että paitsi asiakkaamme, myös startup-yritykset, kumppanit, opiskelijat, arkkitehdit, rakentajat ja rakennusten käyttäjät osallistuvat tähän ideakilpailuun ja kertovat meille ideoistaan’’, sanoo Koneen teknologiajohtaja Maciej Kranz.

Voittavan idean julkistamisen jälkeen Kone lupaa kokeilla idean toteuttamista myös käytännössä

Lisää: Video ajatuksen voimalla hallittavasta videosta (LINKKI) ja Kone DX Experements-kilpailu 21.1 – 19.2.2021 (LINKKI) sekä Uusiteknologia.fi:n 22.5.2017 uutinen Aalto Design Factoryn Pdp-tuotekehityskurssin drone-sovelluksesta (LINKKI)

Kuvituskuva: Aalto-yliopiston Design Factoryn PdP-tuotekehityskurssilla ideoitiin vuonna 2017 kp Koneen hisseihin vierailijoita opastava ja valvova dronesovellus.