Iot-laitteille uusi testausohjelmisto

Avoimeen lähdekoodiin perustuva Embench on uusi IoT-tuotteiden suorituskykytestausmenetelmä, joka on suunniteltu uusia nykyaikaisia kytkettyjä sulautettuja järjestelmiä varten. Aiemmat Dhrystone ja Coremark eivät monien mielestä enää vastaa nykyisten sulautettujen järjestelmien tarpeita.

Uuden Embench 1.0 kehityksen takana on Embedded Microprocessor Benchmark Consortium (EEMBC) EEMBC, joka tarjoaa runsaan valikoiman suorituskyvyn vertailuarvojen testilaitteistoille ja -ohjelmistoille, joita käytetään eri sovelluksissa, mukaan lukien sulautetut järjestelmät.

Viime vuosina ryhmä on ottanut monimutkaisen haasteen kehittää esineiden internetin vertailuarvoja. Embench 1.0 on ilmainen ja avoimen lähdekoodin vertailupaketti, joka on suunniteltu nimenomaan esineiden internet (IoT) -laitteille.

Embench 1.0 lupaa tarjota helpon suorituskyvyn vertailun eri prosessoripiirien välillä. Se lupaa tarjota täysin avoimet todellisen maailman vertailut IoT-laitteiden prosessoripiireille.

EEMBC on julkaissut IoT-laitteiden suorituskyvyn mittaamiseen EEMBC IoTMark ja Embech testit. EEMBC IoTMark on objektiivinen, standardoitu vertailukehys esineiden internetin (IoT) reunasolmujen energiatehokkuuden mittaamiseksi.

IoTMarkiin kuuluvat IoTMark-BLE, Bluetooth Low Energy (BLE) -vertailu sekä vielä kehityksen alla oleva IoTMark-Wi-Fi. Embench on IoT sovellusten prosessorien suorituskyvyn testauspaketti.

Uuden Embench 1.0 suunnittelun taustalla on siirtyminen pois synteettisistä vertailuarvoista, kuten Dhrystone ja CoreMark, kehittämällä avoimen lähdekoodin vaihtoehto, joka tukeutuu todelliseen työkuormitukseen. Vertailuarvot ovat pääosin johdettu Bristol / Embecosm Embedded Benchmark Suite -sovelluksesta (BEEBS), joka puolestaan ​​ottaa materiaalinsa aikaisemmista projekteista.

Vaikka Embench 1.0 on ensimmäinen täysi julkaisu, projekti on jo saanut jalansijaa teollisuudessa. Esimerkiksi Seagate on käyttänyt Embench-vertailuarvoja äskettäin ilmoitettujen korkean suorituskyvyn ja alueelle optimoitujen RISC-V-ytimien suorituskyvyn mittaamiseen.

Testeissä oletuksena on että kohdeprosessorissa ei käytetä mitään erityistä käyttöjärjestelmää ja tarjolla on vähintään minimaalinen C-korjastotuki. Testien suorittamiseen ja tulosten käsittelyyn on tarjolla Python-työkaluja. Embenchin lähdekoodi on saatavana GitHubista. Uusia julkaisuversioita on määrä järjestää joka toinen vuosi.

Lisää:  Embech (LINKKI), EEMBC (LINKKI), Beebs (LINKKI), EEMBC IoT Mark (LINKKI) ja Github (LINKKI).

Kuvituskuva: IoT-moduuli