Polarilta uusi sykeanturi – kehityspaketti soveltajille

Kempeleläinen Polar on julkaissut lisäyksen sykeanturivalikoimaansa. Uusi optinen Verity Sense mahdollistaa suoritusten mittaamisen lajista riippumatta. Sovelluskehittäjille on tarjolla API- ja SDK-tuki omien ratkaisujen tekemiseen.

Uusi Verity Sensen avulla voidaan sykettä mitata käsivarresta tai ohimolta. Se on vaihtoehto lajeihin, joissa rinnan ympärille laitettava perinteinen sykevyö tai rannesykkeenmittaus rajoittaa liikkumista.  Niitä ovat esimerkiksi uinti, kamppailulajit, nyrkkeily tai tanssi.

Polar Verity Sense tarjoaa myös entistä pidemmän akunkeston, pidemmän Bluetooth-kantaman sekä suuremman muistin kuin aikaisempi optinen sykesensori. Siinä on optinen sykeanturin lisäksi kiihtyvyysanturi, magnetometri sekä gyroskooppi. Uuden sykeanturin hinta on noin 90 euroa.

Verity Sense on yhdistettävissä muihin laitteisiin kahden samanaikaisen Bluetooth-yhteyden sekä ANT+-yhteyden avulla.  Tämä mahdollistaa reaaliaikaisen sykeseurannan.  Treeni voidaan myös tallentaa sensorin sisäiseen muistiin ja siirtää jälkikäteen sovellukseen tarkasteltavaksi.

Uusi Verity Sense on evoluutio Polarin aiemmille OH1- ja Polar H10-sykeantureille. Siinä on nyt kahdeksan tuntia pidempi akunkesto yhdellä latauksella (20 tuntia), 75 metriä pidempi monisuuntainen Bluetooth-kantama (jopa 150 metriä) ja 12 megatavun isompi sisäinen muisti (16 Mt, 600 tuntia harjoitusdataa)

Polarin uutuus tarjoaa myös urheilumittauksen sovelluskehittäjille laajamittaisen API- ja SDK-tuen, jonka avulla voidaan hyödyntää anturin keräämää dataa kehittäjän sovelluksissa.

Lisää: Polar Electro (LINKKI), Verity Sense (LINKKI) ja Verity Sensen SDK-paketti (LINKKI).