Kempower toimittaa ABC-asemien pikalatauspisteet

Hitsauskoneiden valmistaja Kempin omistama Kempower toimittaa lähivuosina S-ryhmälle ABC-asemille sähköautojen latauspisteet. Ne valmistetaan yhtiön Lahden tehtaalla.

Tavoitteena on rakentaa vuosien 2021–2024 aikana koko maan kattava sähköautojen latauspisteverkosto. Kempower Oy vastaa latauspisteverkoston suunnittelemisesta, käytännön toteuttamisesta ja valmistamisesta.

Kempowerin laitteistot suunnitellaan ja valmistetaan Lahdessa.

’’Yhteistyöllä varmistetaan helppo ja sujuva sähköinen liikkuminen, ja tämä on meille erittäin mieluinen ja ainutlaatuinen hanke’’, sanoo lahtelaisen Kempower Oy:n toimitusjohtaja Tomi Ristimäki.

Suomen kattava ABC-latausverkosto rakennetaan ABC-asemien, markettien ja hotellien yhteyteen. Ensimmäiset ABC-latauspisteet avataan keväällä 2021.

Esimerkiksi HOK-Elanto tuo hankkeessa pääkaupunkiseudulle ja Uudenmaan alueelle 222 sähköautojen latauspistettä tämän vuoden aikana. Latauspisteiden sähkö on uusiutuvaa tuulivoimaa.

Latausverkoston rakentamisen taustalla on S-ryhmän kasvava usko nopeaan sähköautokannan laajentumiseen. Vuonna 2030 koko autokannan koko tulee olemaan yhtiön mukaan arviolta noin 3 000 000, joista täyssähköautoja tai ladattavia hybridejä voisi olla yli 500 000.

Kuvat: HOK Elanto/Laura Vesa ja SOK