Kannettava latausyksikkö sähköautoille

Akkulatureiden valmistaja CTEK on kehittänyt sähköautojen lataamiseen 11 kilowatin kannettavan Njord Go -latausyksikön. Laturia voidaan ohjata Bluetoothin ja Wifin kautta Android- tai Applen IOS-kännykkäsovelluksella.

CTEK:n uusi sähköautojen lataukseen tarkoitettu Njord Go voidaan kytkeä suoraan kodin tai toimitilan 3-vaiheiseen CEE-pistorasiaan, jolloin lataaminen käy valmistajan mukaan kolme kertaa nopeammin kuin perinteisen Schuko-pistorasian kautta.

Latauslaite on varustettu sähköautojen latausyksikkö tyypin 2 -liitännällä. Varustukseen kuuluu kiinteä 1,5 metrin virtakaapeli sekä viiden metrin sähköautojen EV-latauskaapeli.  Laturi on automaattinen ja käyttöliittymä osoittaa käyttäjälle latauksen tilan.

Uutuuslaturissa on myös useita turvaominaisuuksia, kuten sulake maattovian varalle ja tasavirtavuotojen tunnistin. Jäähdytyksestä huolehtii luonnolliseen konvektioon perustuva ratkaisu, joka mahdollistaa korkeammat lataustasot, jopa ympäristön lämpötilan noustessa, ilman huolta yksikön ylikuumenemisesta.

Laitteen kännykkäsovelluksella käyttäjät voivat aikatauluttaa laitteen latausaikoja sekä madaltaa tai nostaa ajoneuvon lataustehoa tasapainottaakseen kodin virrankulutusta vaativina aikoina. Lisäksi sovelluksesta voi etänä aloittaa, tauottaa tai lopettaa latauksen ja tallentaa lataushistorian sekä seurata virrankulutusta. Laitteen suositushinta on 995 euroa.

Lisää: CTEK (LINKKI) ja tuotetiedot (LINKKI)