Suomalaiskännykälle parempi turvallisuusluokitus

Oululainen Bittium on saanut Traficomilta Tough Mobile 2 C -älypuhelimelleen virallisen III-tason kansallisen tietoturvaluokituksen. Luokitus koskee myös siihen liittyvää Secure Suite -taustajärjestelmää.

Bittiumin TL III -salaustuotehyväksynnän saaneella mobiiliratkaisulla voidaan luoda ja käsitellä kyseisen turvallisuusluokan aineistoa ja siirtää niitä Tough 2C -puhelimen sekä taustajärjestelmien välillä.

Jari Sankala, Bittium

”Kyberturvallisuuskeskuksen TL III -hyväksyntä luo vankan pohjan Bittiumin tietoturvallisten älypuhelimien käytölle myös kansainvälisesti, ja edesauttaa tietoturvahyväksymisten saamista muissa Euroopan maissa”, kertoo Jari Sankala, Bittiumin Defense & Security -tuote- ja palvelualueen johtaja (kuvassa).

Bittiumin älypuhelin taustajärjestelmineen sisältää Katakri 2020 -vaatimusten kovennettuja toiminnallisuuksia, kuten kovennettu käyttöjärjestelmä, käyttäjän tunnistus sekä tiedonsiirto. Katakri 2020 on Suomen viranomaisten käyttämä tietoturvallisuuden auditointityökalu, jota käytetään arvioitaessa kohdeorganisaation kykyä suojata viranomaisen salassa pidettävää tietoa.

Bittiumin Tough 2C -puhelimessa on kaksoiskäyttöjärjestelmätoteutus ns. dual-boot -toiminnallisuus, joka mahdollistaa kaksi toimintatilaa: yksityisen ja luottamuksellisen. Siinä yksityisen puolen kovennettu Android-käyttöjärjestelmä on tarkoitettu henkilökohtaiseen viestintään ja luottamuksellisen suojaustason osuus on puolestaan täysin eriytetty ja kovennettu, jotta se sopii esimerkiksi vaativaan valtiollisen tason tietoturvakäyttöön.

Tough Mobile 2 C -käyttöjärjestelmien tietoturva-asetuksia ja muita parametreja voidaan myös muokata yrityksen Secure Suite -laitehallinnan avulla. Oman osuutensa tuovat ulkopuolisen kajoamisen tunnistava tietoturva-alusta, yksityisyyskytkin, ja valvottu ja turvallinen tuotanto- ja toimitusketju.

Lisää: Bittium (LINKKI), Tough Mobile 2C (LINKKI) ja Secure Suite (LINKKI).