Huipputason IoT-suojaus langattomalle järjestelmäpiirille

Yhdysvaltalainen Silicon Labs on saanut ensimmäisenä valmistajana PSA Certifiedin korkeimman IoT:n laitteisto- ja ohjelmistosuojauksen. PSA myönsi PSA-sertifioidun tason 3 statuksen piirivalmistajan langattomalle EFR32MG21-järjestelmäpiirille.

Silicon Labsin järjestelmäpiireilleen vuosi sitten kehittämä Secure Vault IoT -turvatekniikka on ensimmäinen ratkaisu, jolla pystyttiin saavuttamaan PSA-sertifioitu tason 3 suojaus. Secure Vault on tietoturvaominaisuuksien sarja, joka on suunniteltu auttamaan erityisesti kytkettyjä laitevalmistajia vastaamaan lisääntyviin ja jatkuvasti kehittyviin IoT-tietoturvauhkiin ja sääntelypaineisiin.

Secure Vault saavutti alkuaan jo PSA-sertifioidun tason 2 statuksen. Nyt Secure Vault -teknologia pystyy täyttämään näiden lisäksi myös tiukemmat tietoturvaohjelmisto- ja PUF-laitteistovaatimukset, jotka on määritelty PSA-sertifioidulla tasolla 3.

PSA-sertifioinnin takan on ARM, joka ideoi sen 2017 tarjoamaan selkeän kehyksen liitettyjen laitteiden suojaamiseen analyyseistä turvallisuuden arviointiin ja sertifiointiin. Nyt PSA on arvostettu esineiden internetin (IoT) laitteistojen, ohjelmistojen ja laitteiden turvaorganisaatio.

PSA kehys tarjoaa standardoituja resursseja ratkaisemaan esineiden internetin vaatimusten kasvavan pirstoutumisen ja poistamaan tietoturvan esteenä tuotekehitykselle. PSA Certified tarjoaa kolme turvallisuustasoa, joista tiukin PSA Certified Level 3 osoittaa merkittävän sitoutumisen laiteturvallisuuteen.

PSA-sertifioitu taso 3 on tiukin PSA organisaation määrittelemä esineiden internetin suojaustaso, joka suojaa esineiden internet-tuotteita ohjelmisto- ja laitteistohyökkäyksiltä, jotka voivat vaarantaa henkisen omaisuuden, ekosysteemin ja tuotemerkin luottamuksen.

Tulevaisuudessa uudet turvallisuussertifikaatit, kuten PSA-sertifioitu taso 3, antavat IoT-laitevalmistajille ja loppukäyttäjille vakuutuksen että laitteen tietoturvallisuus on toteutettu kunnolla.

Lisää:  Silicon Labs (LINKKI), tuotetieto EFR32MG21 (LINKKI),  Suomen jakelijat (LINKKI), Secure Vault (LINKKI) ja PSA 3 (LINKKI) ja aiempi IoT-tietoturvauutinen 15.3.2021 Uusiteknologia.fi:ssä (LINKKI).