Akkumetallien tuotanto lähes kaksinkertaistuu Harjavallassa

Harjavallan Nornickelin tehdas vastaa sähköautojen akkumetallien kasvavaan kysyntään kasvattamalla Suomen tuotantoaan lähes kaksinkertaiseksi. Harjavallassa tuotetaan kasvavasti akkujen nikkelikemikaaleja ja -metalleja sekä kobolttisulfaattia.

Nornikcelin Harjavallan nikkelituotanto kasvaa nykyisestä 65 000 tonnista ensimmäisessä vaiheessa 75 000 tonniin vuonna 2023. Toisen vaiheen aikana tuotanto nousee yli 100 000 tonniin vuoden 2026 alkuun mennessä. Yhtiö työllistää kaikkiaan 300 eri alojen osaajaa.

Nornikcel Harjavallan prosessi.

”Tavoitteenamme on olla näiden kriittisten metallien johtava toimittaja kasvaville sähköautojen akkumarkkinoille Euroopassa. Lisäksi kehitämme edelleen monipuolista tuotevalikoimaamme ja uusia akkumateriaalien kierrätysratkaisuja yhteistyökumppaneidemme kanssa”, sanoo Nornickel Harjavallan toimitusjohtaja Joni Hautojärvi.

Nornickel Harjavalta on osa maailmanlaajuista venäläistä Nornickel-konsernia, jonka pääkonttori on Moskovassa. Konserni on maailman suurin nikkelin ja palladiumin tuottaja ja yksi suurimpia kuparin, koboltin sekä muiden platinaryhmän metallien tuottajien joukossa. Koko Nornickel-konsernin koko liikevaihto oli viime vuonna 15,5 miljardia Yhdysvaltain dollaria.

Kuva: Nornikcel Harjavalta, Tomi Glad