Suomalaista robottiautotekniikkaa italialaisprojektiin

Suomalaisen robottiautojen teknologiakehittäjä Sensible 4 toimittaa italialaiselle e-Shockille täyden autonomisen ajamisen ohjelmiston, tietokoneen ja vaadittavat anturit. Yrityksen tekniikkaa tullaa hyödyntämään E-Shockin modulaarisessa Rob.Y -ajoneuvoalustassa.

Uusi alusta mahdollistaa ajoneuvovalmistajille ja alihankintaketjulle uudenlaisen ratkaisun, joka vähentää tuotekehitysaikaa ja -kustannusta. Se on joustavasti integroitava mekatroniikkaratkaisu, joka mahdollistaa hallinnan, turvallisen toiminnan ja robotisaation.

“E-Shock on hyvä esimerkki johtavasta eurooppalaisesta teknologiayhtiöstä joka mahdollistaa tulevaisuuden liikkumismuotoja. On hienoa että meidän autonomisen ajamisen ohjelmistomme liitetään osaksi sitä”, sanoo Harri Santamala, Sensible 4:n toimitusjohtaja.

E-Shockin Rob.Y-ajoneuvo on suunniteltu lähtökohtaisesti automatisoitavaksi. Yrityksen Rob.Y-alusta yhdistettynä Sensible 4:n autonomisen ajamisen ohjelmistoon luo Euroopan johtavan itseajavan sähköisen ajoneuvoalustan, jota voidaan käyttää perustana loppuasiakkaiden tuotteissa.

Ensimmäiset kalibraatiot, pilottitestit ja ensimmäinen täysin autonominen matkustajaliikennepalvelu on tarkoitus toteuttaa kesällä JRC:n eli European Commission Joint Research Renterin testikampuksella Isprassa.

Taustaa: E-Shockin Rob.Y-alusta ja ratkaisut

  • Rob.Y on uusi robottialusta ajoneuvoille, jotka on suunniteltu ammattikäyttöön ja edistyneisiin liikkumisratkaisuihin. Rob.Y on ensimmäinen digitaalinen kehys, joka antaa käyttäjälle parhaan mahdollisen kokemuksen korkeimpien käytettävissä olevien standardien mukaisesti. Alusta sopii  robottien ja itsenäisten ajoneuvojen suunnitteluun ja rakentamiseen.
  • Älykkäät anturit ja ohjausyksiköt, jotka hallitsevat ja hallitsevat älykkäästi ajoneuvojen dynamiikkaa kaikissa olosuhteissa, lisäävät käyttäjien turvallisuutta ja parantavat ajoneuvojen suorituskykyä (moottoripyörät, mönkijät, traktorit, työajoneuvot, kaupalliset ja henkilöautot).
  • Dynamic Cortex on  joukko mekatronisia ja ohjelmistoratkaisuja, jotka toimivat älykkäiden ajoneuvotoimilaitteiden kanssa sekä tukevat robotisointia ja mahdollistavat integroinnin autonomisten ajosovellusten kanssa.

Lisää: e-Shock (LINKKI)