Centria käynnistää akkualan koulutuksen

Suomessa ja erityisesti keski-Pohjanmaalla ja sen lähialueilla on käynnistymässä useita akku- ja kaivosteollisuuden hankkeita, jotka tulevat tarvitsemaan lähivuosina lisää akkualan työvoimaa. Siksi alueen ammattikorkeakoulu Centria kertoo käynnistävänsä syksyllä 2022 akkualan koulutusohjelman Kokkolassa.

Centria-ammattikorkeakoulun hallitus teki päätöksen akkuihin liittyvän insinöörien muuntokoulutusohjelman käynnistämisestä huhtikuun lopulla. Muuntokoulutus käynnistyy Kokkolassa syksyllä 2022, ja aloituspaikkoja on 25. Koulutus on tutkinto-opiskelijoille maksuton ja suomenkielinen.

Kokkolan yliopistokeskus Chydenius on mukana myös akkukemikaalien tukimushankkeissa alueen yritysten kanssa. Lisää Uusiteknologian uutisesta 2019 (LINKKI).

Kuluvan viikon maanantaina Kokkolan kaupunginhallitus päätti alkuviikon kokouksessaan tukea uutta akkualaan liittyvän koulutuksen käynnistämistä. Muuntokoulutus rakentuu ammattikorkeakoulun koulutusosaamisen sekä akkualan tutkimus- ja kehitysosaamisen pohjalle. Koulutustarjontaa tukee myös akku- ja kaivosalaan liittyvät Centrian kehittämis- ja tutkimusympäristöt.

Muuntokoulutus on suunnattu henkilöille, joilla on aiempi korkeakoulututkinto, opistoasteen tutkinto tai muu edellytykset täyttävä tausta kyseiseen koulutukseen. Opinnoista valmistutaan opiskelijan taustasta tai kiinnostuksesta riippuen sähkö- ja automaatioalan tai kemiantekniikan insinööriksi.

Lisäksi Centria on toteuttamassa Pietarsaaren kaupungin tuella kaksi 60 opintopisteen laajuista koodarikoulutuohjelmaa. Ryhmän opetuskielenä tulee olemaan  englanti ja aloituspaikkamäärä on 15, mutta ryhmän kokoa voidaan kasvattaa 25:een.

Centria-ammattikorkeakoulun kampukset sijaitsevat Kokkolassa, Ylivieskassa ja Pietarsaaressa. Opinahjo kouluttaa tekniikan, liiketalouden, hyvinvoinnin ja kulttuurin aloille.