Akkuvalmistus laajenee Tampereella – työkoneet tähtäimessä

Akkuteknologiayritys Celltech perustaa uuden teollisuusajoneuvojen akkuihin keskittyvän tehtaan Tampereelle. Tehtaalle tulee myös tuotekehityskeskus, joka palvelee koko ruotsalaisomistuksessa olevaa akkukonsernia. Hanke työllistää Tampereella kymmeniä ihmisiä.

Celltechin ensimmäiset asiakasprojektit käynnistyivät jo pari vuotta sitten ja akkupakettin prototyyppejä on toimitettu maan johtaville teollisuusyrityksille sekä ulkomaisille asiakkaille.

’’Keskitymme teollisuuden ajoneuvojen kuten kaivos- ja metsäkoneiden akkuratkaisujen suunnitteluun ja tuotantoon’’, Celltechin liiketoiminnasta vastaava Kim Nikitin kertoo.

Tehtaan sarjatuotanto aloitetaan ensi vuoden alussa. Rekrytointi on jo käynnissä ja ensimmäisten kahden vuoden aikana tehtaan luvataan työllistävän 50-80 henkilöä.

’’Tampereelle avattava tehdas on vahva lisä Ruotsin ja Kiinan tuotantoyksikköjemme rinnalle. Tuotannon lisäksi uuden tehtaan yhteyteen perustetaan Celltechin kaikkia yksiköitä palveleva tuotekehityskeskus, Celltechin Nikitin kertoo.

Yritys palkkasi alkuvuonna pääinsinöörikseen Mikko Kouvon, jonka päävastuulla on liikkuvan kaluston akkujärjestelmien kehityksestä ja koordinoi asiakasprojektien kehitystyötä.

Kouvo palasi kahden Ruotsissa vietetyn vuoden jälkeen Tampereelle, jossa mies työskenteli kymmenen vuotta Sandvikilla vastaten sähköisten kaivoskoneiden akkujärjestelmien kehitystyöstä.

Suomessa Tampereella ja Espoossa toimiva Celltech on osa ruotsalaista Addtech AB -konsernia.  Yrityksellä on akkutuotantoa myös Ruotsissa ja Kiinassa.

Kuvituskuva: Celltech

Päivitetty