Suomalaisiin mittauskehittäjiin jättisijoitus

Brittiläis-suomalainen Reactive Technologies saa 15 miljoonan dollarin rahoituksen kansainvälisiltä greentech-sijoittajilta. Mukana ovat UPS-laitteita Suomessakin valmistava Eaton Corporation sekä Iso-Britannian ja Irlannin BGF (British Growth Fund), Breakthrough Energy Ventures.

Reactive Technologies suuntaa uuden rahoituksen kaupalliseen kansainvälistymiseen sekä teknologiakehitykseen.  Oulun teknologiakylässä kehitetty teknologia on yrityksen mukaan maailman ainoa menetelmä sähköverkon inertian tarkkaan mittaukseen.  Patenttiportfolio kattaa maailmanlaajuisesti yli 180 patenttia.

“Kehitetyt uusiutuvan energiatuotannon mittaustekniikat yhdistettyinä laajaan markkina- sekä sähköverkkodataan avaavat ennennäkemättömiä mahdollisuuksia data-analytiikan alueella, sanoo Reactive Tegnologies Oy:n toimitusjohtaja Ville Kampman (kuvassa oikealla).

Yrityksen 15 miljoonan dollarin sijoitus on yrityksen historian kaikkien aikojen suurin.  Yritys aikoo julkistaa vielä toisen merkittävän strategisen sijoituksen kuluvan vuoden aikana.

Jo kaksi vuotta sitten yritys sai rahoitusta norjalaiselta energiasijoittaja Equinorilta ja vuotta aiemmin brittiläiseltä Ingenious Infrastructurelta.

Reactive Technologies tarjoaa sähköverkko-operaattoreille signaalinkäsittelyyn ja Big Dataan perustuvia mittaus- ja analytiikkapalveluja  sekä koneoppiviin algoritmeihin perustuvaa sähkönhankintamallia aurinko- ja tuulienergian tuottajille.

Yritys valmistautuu parhaillaan ottamaan käyttöön ensimmäisen kaupallisen GridMetrix-palvelunsa Iso-Britannian kantaverkko-operaattori National Gridin kanssa. Sopimuksen arvo on kuusi miljoonaa puntaa.

Kuva: National Grid UK:n verkkoon asennettava Reactive Technologiesin GridMetrix-superkondensaattori.