Teollisuuden tekoälyllä kasvuyritysten karnevaalifinaaleihin

Tekoälyllä teollisuusrobotiikkaa ryydittävä Robotmation ja alan ohjelmistoyhtiö Skycode etenevät Kasvu Open -kisan Top 60 -finalistiyritysten joukkoon.  Finalistit pääsevät lokakuun digitaalisen Kasvu Open Karnevaalitapahtuman top-10-valintaan tai jopa kisaamaan  koko Kasvu Open -kisan voitosta.

Säkylässä toimiva Robotmation on teollisen automaatiotekniikan ammattilainen. Yritys toimittaa automaatio- ja ohjausjärjestelmiä sekä kokonaisia linjastoja kappaletavaraa käsittelevän teollisuuden ja logististen palveluntuottajien tarpeisiin.

Tuomaristo vakuuttui Robotmationin näytöistä robotiikan osaamisessa sekä uuden teknologian, konenäön ja tekoälyn, soveltamisesta. Tämä tarjoaa hyvän mahdollisuuden kasvulle. Yritys on jo vuosia tehnyt kannattavaa kasvua ja toimii alalla, jossa on markkinapotentiaalia.

Vaasalainen Skycode on puolestaan alan ohjelmointitoimisto, joka tarjoaa pilvipohjaisia ohjelmistoja teollisuuden tuotantosuunnitteluun. SkyPlannerin hyödyntämä tekoäly auttaa tekemään parempaa tuotannonsuunnittelua, nopeammin ja optimaalisemmin.

Tuomaristo arvosti Skycoden edistyksellistä, uutta ohjelmistotuotetta, joka vastaa konkreettiseen asiakastarpeeseen teollisuudessa. Tuote hyödyntää yrityksen itse kehittämää optimointialgoritmia. Skycodella on kasvupotentiaalia ja skaalautuva liiketoimintamalli. Yrityksen perusta on vakaa ja erityisesti asenne kasvun rakentamiseen on kohdallaan.

Kasvupolkujen lupaavimmat yritykset etenevät Kasvu Open 2021 TOP 60 -finalistijoukkoon, josta karsitaan vielä digitaalitapahtuma Kasvu Open Karnevaalissa 27.-28.10.2021 kymmenen yritystä kisaamaan lopullisesta Vuoden kasvuyritys -tittelistä.

Automaation Kasvupolku-kumppani on Suomen Automaatioseura. Alkuaan alueen sparraukseen valittiin mukaan 15 yritystä, kun hakijoita oli 32.  Finalistit saavat myös kolmannen sparrauspäivän syksyllä 2021.

Kasvu Openin valtakunnalliset kumppanit ovat Nordea, Business Jyväskylä, DNA, Keski-Suomen liitto, KPMG, Varma, AWS, Kauppakamari ja Technopolis.

Lisää: Kasvu Open (LINKKI) ja  aiempien vuosien top-10-finalistit ja voittajat (LINKKI).