Digita tuo LoRaWan-verkkovierailut Ruotsiin ja Norjaan

Suomessa LoRaWan-verkkoa operoiva Digita hakee uutta kasvua tuomalla verkkovirailun Ruotsiin ja Norjaan. Mukana yhteistyössä ovat Norjasta Altibox ja Ruotsista Pingday Stadshubbs Alliansen, joilla kaikilla on omat LoRaWan-verkot omissa maissaan. Verkkovierailu helpottaa IoT-ratkaisujen käyttöönottoa entistä laajemmin.

Käynnistyneen kumppanuushankkeen myötä yritykset ovat ottaneet jo nyt käyttöön verkkovierailun tarjoajt roamingpalvelut LoRaWAN-verkkojensa välillä. Tämä tarkoittaa sitä, että jatkossa IoT-pohjaisten palveluiden tarjoajat voivat huomattavasti helpommin tarjota ratkaisuja kaikissa kolmessa Pohjoismaassa.

Yhteistyökumppaneista norjalainen Altibox on rakentanut yhden maan suurimmista LoRaWAN-verkostoista, joka kattaa yli miljoona kotitaloutta. Yritys kehittää monia erilaisia IoT-palveluita tiiviissä yhteistyössä paikallisten kuntien ja yritysten kanssa.

Ruotsalainen Pingday käynnisti oman valtakunnallisen IoT- ja LoRaWAN-yhteistyöhankkeen, ns. Stadshubbsalliansen.se-palvelun vuonna 2018. Sen myötä yli 50 ruotsalaiskunnassa käytetään samaa IoT-alustaa sekä teknistä- ja markkinaosaamista aina etelässä sijaitsevasta Lundista pohjoiseen Kiirunaan saakka. Teknisesti katsoen Pingday:n alusta toimii yhtenä verkostona.

Digita valtakunnallinen LoRaWAN-verkko palvelee Suomessa jo satoja asiakkaita ja jatkossa yrityksen tarkoitus on mahdollistaa IoT-palveluiden toimiminen aiempaa laajemmin myös muiden maiden vastaavissa IoT-verkoissa.  Tekniikan lisäksi yhteistyössä haetaan myös kokemusta IoT-alalta ja uusien ketterämpien liiketoimintamallien kehittämisestä.

Lisää: Digita IoT (LINKKI), Altibox (LINKKI) ja Pingday (LINKKI) sekä aiemmat LoRaWan-verkkoja käsitelleet artikkelit Uusiteknologia.fi:ssä (LINKKI)

Kuvituskuva: Ioutsu/Digita/LoRaWan