Nopeat COM-HPC-kortit paremmin hallintaan

Suuren suorituskyvyn COM-HPC-korttistandardi on tulossa käyttöön. Sitä varten PICMG-konsortiumi on julkaissut uuden hallintamäärityksen, joka vahvisaa eri korttivalmistajien tuotteiden yhteensopivuutta. Mukana on linkkilista myös aiempiin Uusiteknologia.fi:n COM-HPC-artikkeleihin.

Kontronin COM-HPC.

COM-HPC on uuden ajan avoin Computer-On-Module (COM) -korttistandardi huippulaskentaa (HPC) tarvitseviin sovelluksiin, jossa yhdistyvät mittava I/O-kaistanleveys ja laskenta.  Uudet moduulit kytketään sovelluskohtaiseen laitteen pohjalevyyn.

Uusi PICMG-yhteenliittymän COM-HPC PMI -määritys täydentää avointa COM-HPC-standardia ja ohjaa suunnittelijaa siitä, mikä on yhteensopivuus eri valmistajien COM-HPC-moduulien ja kehikkolevyjen kanssa.

COM-HPC-korteissa hyönynnetään uusia kaksirivisiä 400 pinnin liittimiä (800 pinniä).

Platform Management Interface) -määrityksen avulla voidaan joustata tarjota pääsy alustanhallintaominaisuuksiin COM-HPC Computer-on-Module -pohjaisissa reunalaskentasovelluksissa.

Uusien hallintaominaisuuden ansiosta COM-HPC-korttien soveltajat voivat varmistaa korkeimman tason luotettavuuden, käytettävyyden, ylläpidettävyyden ja turvallisuuden (RAMS) hajautetussa verkkoinfrastruktuurissa, verkon reunalaskennan tietokonepalvelimissa tai teollisuuden IoT -yhdyskäytäväsovelluksissa.

Congatecin näkemyt sulautettujen korttistandarfien eri käyttökohteista.

Modulaarinen järjestelmänhallintarajapinta antaa myös etähallinnalle pääsyn sulautettuihin järjestelmien moniin ominaisuuksiin. Tämä tarjoaa myös kehyksen vakioiduista etähallintatoiminnoista, jotka voidaan skaalata sekä laajentaa joustavasti tiettyjen vaatimusten mukaan.

PICMG:n COM-HPC PMI

Uusi COM-HPC Platform Management Interface -määritykset hyödyntävät jo aiemmin julkistettua IPMI (Intelligent Platform Management Interface) standardia. IPMI -laiteohjelmisto toimii joko kortinhallintaohjaimella ja erillisellä integroidulla piirillä, johon pääsee verkkoyhteyden tai sarjaliitännän kautta.

Congatecin COM-HPC.

IPMI joukko sivukaistan/kaistan ulkopuolisia hallintakomentoja, joita käytetään järjestelmän hallintaan.

Määritykset koskettaa myös DTMF:n Redfish-ominaisuuksien käyttöönottoa. Redfish-standardi tarjoaa  RESTful -käyttöliittymärajapinnan IPMI-ominaisuuksiin.

PICMG:n COM-HPC PMI -dokumentissa esittellään kolme erilaista PMI- moduulirakennetta ja kaksi pohjalevyille.  PMI -tasot vaihtelevat hallitsemattomasta moduulista (M.U) ja perushallituista moduuleista (M.B) täysin hallittuihin moduuleihin (M.F). Pohjalevyjen tasot ovat hallitsematon  (C.U) ja hallittu (C.M).

Linkit: COM-HPC-dokumentaatiot (LINKKI), Redfish (LINKKI) ja Uusiteknologia.fi:n COM-HPC-tekniikka-artikkelit (LINKKI) ja (LINKKI).

Kuvituskuvat: PICMG, Congatec ja Kontron.