Huawei laajentaa Suomen tutkimustoimintojaan

Kiinalaisjätti Huawei perustaa Helsinkiin uuden digitaalisiin rahoitus- ja pankkipalveluihin keskittyvän innovaatiolaboratorion. Jo entuudestaan yrityksellä on kännykkäalueen tutkimuskeskukset Helsingin lisäksi Tampereella. Päivitetty 28.9.2021.

Syyskuussa Helsinkiin avautuva Digital Finance and Security Innovation Lab (Fin²Sec) on suunniteltu vastaamaan digitaaliseen tarjontaan keskittyvien pankki-, rahoitus- ja maksupalvelujen tarpeita. Huawei on kutsunut eurooppalaisia pankkeja, FinTech-organisaatioita ja alan yhdistyksiä yhteistyöhön. Osana uuden keskuksen valmistelua Huawei kertoo tekevänsä myös yhteistyötä Aalto-yliopiston kanssa. Yhtiö on yksi Helsinki-Aalto Institute for Cybersecurity -instituutin lahjoittajista.

Huaweilla on Kiinan lisäksi globaalisti kaikkiaan 15 tutkimus- ja tuotekehityskeskusta. Suomen tutkimus- ja tuotekehitystoimintojen lisäksi yrityksellä on tutkimuskeskukset Ruotsissa, Saksassa, Venäjällä, Intiassa ja Yhdysvalloissa. Suomen tutkimus- ja tuotekehityskeskukset sijaitsevat Helsingissä ja Tampereella, joissa oli väkeä viime vuonna jo lähes neljäsataa.  Suomessa tutkitaan mobiilitekniikoiden kehityksen lisäksi tietoturvaratkaisuja.

”Huawein Suomen tutkimus- ja tuotekehityskeskukset ovat työskennelleet kuluttajalaitteiden tietoturvan parissa lähes vuosikymmenen ajan. Tämän työn seurauksena syntyneet laitteistoon tukeutuvat luotetut ympäristöt luovat tänä päivänä perustan monille kriittisille sovelluksille, kuten Huawei Paylle, WeChat Paylle sekä Huawei-puhelinten autonavain- ja tunnistautumisratkaisuille”, kertoo Huaweilla kuluttajalaitteiden palvelualustojen turvallisuustutkimuksesta vastaava tri Jan-Erik Ekberg, Head of Helsinki System Security Lab (HSSL).

Päivitetty 28.9.2021:  Huawein Digital Finance and Security Innovation Lab (Fin²Sec) -innovaatiokeskus avatiin tänään Helsingissä. Uusi tutkimus- ja kehityskeskus toimii yhdessä Aalto-yliopiston ja Helsingin yliopiston tutkijoiden sekä viidentoista yhteistyökumppanin kanssa, joiden joukossa on muun muassa eurooppalaisia pankkeja ja fintech-yrityksiä.

Derek Yu, Huawei Consumer Business Group.

“Digital Finance and Security Innovation Lab -innovaatiokeskuksen avaaminen vahvistaa sitoutumistamme kehittää uusia ideoita, jotka tarjoavat ratkaisuja nykypäivän kuluttajien tarpeisiin”, sanoi avajaispuheessaan Derek Yu, President of Central Eastern Europe, Nordic & Canada Region, Huawei Consumer Business Group.

Fin²Sec-keskus keskittyy toiminnassaan kolmeen avainasiaan digitaalisten palvelujen kehittämisessä: mobiiliteknologiaan, innovaatiokilpailuun sekä kumppanuuksiin. “Yhteistyö ei tarkoita ainoastaan kumppaneiden sovellusten lisäämistä AppGalleryyn vaan myös keinoja innovoida ja kasvaa”, näkee Siri Børsum, Global VP Finance Vertical Eco-development & Partnerships, Huawei Consumer Business Group.

Helsingissä toimiva keskus auttaa fintech- ja rahoitusyhtiöitä käsittelemään tärkeitä aiheita, kuten esimerkiksi kuluttajakokemusta, turvallisuutta ja uusia tunnistautumismekanismeja. “Talouden digitalisaatio onnistuu siellä, missä tutkimus, koulutus ja teollisuuden toimijat työskentelevät yhdessä tutkimus- ja kehityshankkeiden parissa”, kertoo Wang Aimeng, President of Huawei Finland Research Center.

Lisää: Aiemmat Huawein tutkimuskeskuksia käsitelleet uutiset Uusiteknologia.fi:ssä (LINKKI).