Huawei laajentaa Suomen tutkimustoimintojaan

Kiinalaisjätti Huawei perustaa Helsinkiin uuden digitaalisiin rahoitus- ja pankkipalveluihin keskittyvän innovaatiolaboratorion. Jo entuudestaan yrityksellä on Suomessa kännykkäalueen tutkimuskeskukset Helsingin lisäksi Tampereella.

Syyskuussa Helsinkiin avautuva Digital Finance and Security Innovation Lab (Fin²Sec) on suunniteltu vastaamaan digitaaliseen tarjontaan keskittyvien pankki-, rahoitus- ja maksupalvelujen tarpeita. Huawei on kutsunut eurooppalaisia pankkeja, FinTech-organisaatioita ja alan yhdistyksiä yhteistyöhön. Osana uuden keskuksen valmistelua Huawei kertoo tekevänsä myös yhteistyötä Aalto-yliopiston kanssa. Yhtiö on yksi Helsinki-Aalto Institute for Cybersecurity -instituutin lahjoittajista.

Huaweilla on Kiinan lisäksi globaalisti kaikkiaan 15 tutkimus- ja tuotekehityskeskusta. Suomen tutkimus- ja tuotekehitystoimintojen lisäksi yrityksellä on tutkimuskeskukset Ruotsissa, Saksassa, Venäjällä, Intiassa ja Yhdysvalloissa. Suomen tutkimus- ja tuotekehityskeskukset sijaitsevat Helsingissä ja Tampereella, joissa oli väkeä viime vuonna jo lähes neljäsataa.  Suomessa tutkitaan mobiilitekniikoiden kehityksen lisäksi tietoturvaratkaisuja.

”Huawein Suomen tutkimus- ja tuotekehityskeskukset ovat työskennelleet kuluttajalaitteiden tietoturvan parissa lähes vuosikymmenen ajan. Tämän työn seurauksena syntyneet laitteistoon tukeutuvat luotetut ympäristöt luovat tänä päivänä perustan monille kriittisille sovelluksille, kuten Huawei Paylle, WeChat Paylle sekä Huawei-puhelinten autonavain- ja tunnistautumisratkaisuille”, kertoo Huaweilla kuluttajalaitteiden palvelualustojen turvallisuustutkimuksesta vastaava tri Jan-Erik Ekberg, Head of Helsinki System Security Lab (HSSL).

Lisää: Aiemmat Huawein tutkimuskeskuksia käsitelleet uutiset Uusiteknologia.fi:ssä (LINKKI).