Valmet Automotive juhlisti uuden akkutehtaan avajaisia

Valmet Automotive juhlisti eilen 120 miljoonaa euroa maksavan akkutehtaan avajaisia Uudenkaupungissa. Avajaistilaisuuteen osallistui 150 vierasta, mukana myös elinkeinoministeri Mika Lintilä. Uuden akkupakettitehtaan työllistävä vaikutus lasketaan yrityksen mukaan  useissa sadoissa henkilöissä yhdessä yrityksen Salon akkutehtaan tuonnon kanssa. Kolmas tehdas tulee ensi vuoden aikana Saksaan.

Tilaisuudessa puhuivat elinkeinomisteri Mika Lintilän lisäksi Valmet Automotiven toimitusjohtaja Olaf Bongwald ja EV Systems -liiketoimintalinjan johtaja Jyrki Nurmi sekä työntekijäpuolelta SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta ja Uudenkaupungin edustajana kaupunginjohtaja Atso Vainio.

Tilaisuuden myötä uuden akkutehtaan virallinen tuotanto käynnistyy täydellä teholla. Siellä tullaan valmistamaan autoteollisuuden tarpeisiin korkeajänniteakkumoduuleja ja -akkupaketteja. Osana julkistustilaisuutta kutsuvieraat pääsivät tutustumaan uuden akkutehtaan tuotantotilaan ja prosessiin.

’’Laajennamme voimakkaasti akkutuotantoamme”, viesti Valmet Automotiven EV Systems -liiketoimintalinjan johtaja Jyrki Nurmi julkistustilaisuudessa,

Valmet Automotiven uusin akkutehdas sijaitsee samassa rakennuksessa kuin varsinainen Uudenkaupungin autotehdaskin. Vastaavaa ratkaisua ja logistiikan sekä tuotannon kokonaisuutta ei ole yrityksen mukaan tällä hetkellä tarjolla kellään muulla autoteollisuuden palveluntarjoaja.

’’Mahdollisuus valmistaa sekä sähköautoja että niiden akkuja saman katon alla on toimialallamme ainutlaatuinen. Samalla avaamme täysin uuden sivun Uudenkaupungin tehtaan historiassa’’, kertoi Valmet Automotiven toimitusjohtaja Olaf Bongwald.

Uudenkaupungin tehtaan laajentaminen akkutuotantoon on keskeinen osa Valmetin autotehtaan tuotantolaitoksen pitkän aikavälin strategista kehityssuunnitelmaa.  Ja akkutehdas tulee edelleen laajenemaan. Yrityksen mukaan  vuonna 2024 Uudessakaupungissa  pitäisi toimia jo neljä akkutuotantolinjaa.

Kaikkiaan Valmet Automotiven investointi Uudenkaupungin akkutehtaaseen on noin 120 miljoonaa euroa, ja tehtaan vuosittainen tuotantokapasiteetti tulee olemaan noin 500 000 akkumoduulia ja akkupakettia.

Työntekijöitä yhtiö on rekrytoitu jo noin 200 henkilöä, mutta tuotannon laajentuessa tulevina vuosina henkilöstön määrä tulee merkittävästi kasvamaan. Tehtaan saavuttaessa täyden kapasiteettinsa vuonna 2024 se tulee työllistämään noin 500 henkilöä.

Lisää: Aiemmat Valmet Automotivea ja akkutuotantoa käsitelleet artikkelit Uusiteknologia.fi:ssä (LINKKI).

Kuvituskuva: Valmet Automotiven Salon akkutehtaan tuotantolinja.