Turvattuja piirejä esineiden internetiin

Silicon Labs esitteli äskettäisessä kehittäjäkokouksessaan joukon uusia IoT-piiriratkaisuita sekä kehitystyökaluja. Kiintoisimpia olivat yli kilometrin etäisyydellä toimivat alle gigahertsin FG23- ja ZG23-järjestelmäpiirit ja niiden kehityskortit ohjelmistoineen.

Silicon Labsin uudet FG23- ja ZG23 SoC-järjestelmäpiirit on suunniteltu mahdollistamaan seuraavan sukupolven turvallisten IoT-tuotteiden kehittäminen esimerkiksi kotiautomaation, valaistuksen tai teollisuuden tarpeisiin. Teholähteenä voi käyttää pientä nappiparistoa, jolla piirin toiminta taataan yli kymmeneksi vuodeksi.

Silicon Labsin FG23-kehityskortti, Hinta 39,99 dollaria.

Uusissa piireissä yhdistyvät pitkän kantaman RF- ja pienitehoisen ARM-ohjaimet Secure Vault PSA Level 3 -suojauksilla. Piirit tukevat muun muassa M-Bus-, Z-Wave, Mioty- sekä Amazonin Yhdysvalloissa tarjolla oleva Sidewalk-siirtoprotokolla. ZG.23 tukee myös Z-Waven Long Range- and Mesh-ratkaisuja.

Piirien RF-taajuusalueet ovat 110-727 ja 742-970 megahertsiä sekä tuki FSK-, GFSK-, OQPSK-, DSSS-, MSK-, GMSK- ja OOK-modulaatioille. FG23 SoC-piiri on saatavilla syyskuussa jo 5 x 5 millimetrin kokoisena QFN40- ja 6 x 6 millin QFN48 -koteloissa.

Lisäksi Silicon Labs on tuonut Secure Vault-tekniikkaa hyödyntävän ”Zero Trust” -suojausmallinsa IoT-laitteille.  Sitä tukevat Custom Part Manufacturing Service (CPMS) ja kymmenen vuoden tukiajan tarjoava Long-Term Software Development Kit (SDK) Support Service (LTSSS).

Yritys esitteli kehittäjäkokouksessa myös Unify Software Development Kit -kehityspaketin (SDK), joka tarjoaa yhteiset elementit IoT -ekosysteemien yhteyksille prosessista pilvipalveluun asti. Suunnitelmissa on laajentaa prokollatuki kattamaan muut yleiset protokollat kuten Bluetooth, Thread, OpenSync ja Matter ensi vuoden aikana.

Lisää:  Silicon Labs (LINKKI), tuotetiedot (LINKKI) ja Silicon Labsin Suomen jakelijat (LINKKI).