Joensuun fotoniikkakeskus rekrytoi

Joensuun Photonics Center on saanut ensimmäiset osaajansa vaikka päätös perustamisesta tehtiin vasta toukokuun lopulla. Keskuksen tiloja otetaan käyttöön vaiheittain ja sijaitsevat Itä-Suomen yliopiston Joensuun kampuksella, fotoniikan instituutin vieressä. Nyt keskus on tehnyt myös ensimmäiset rekrytoinnit.

Uusi Photonics Center panostaa laitepalveluihin tarjoamalla  muassa ainutlaatuisen palvelun kamera- ja Lidar -moduulien aktiiviseen kohdistamiseen, kokoonpanoon sekä koetuotannon mahdollistavaan testaukseen.

’’Photonics Center laittaa nyt uuden vaihteen silmään ja suuntana on kansainvälisesti ainutlaatuinen kokonaisuus’’, toteaa Photonics Center Oy:n hallituksen puheenjohtaja Harri Palviainen.

Yhtiö on aloittanut myös rekrytoinnit. Kekuksen myynti- ja liiketoiminnan kehitysjohtajaksi on nimitetty Simo Valling ja tekniikan asiantuntijaksi Joni Andersin.

Valling valmistui laserfysiikan opinnoista Helsingin yliopistosta vuonna 2003. Jatko-opintojen ja tutkimustyön jälkeen hän siirtyi vuonna 2006 Gasmet Technologiesiin viennin, myynnin ja tuotekehityksen tehtäviin ja sittemmin IT-alalle ja oi perustamassa Futusome Oy:ta

Tekniikan asiantuntija Joni Andersin suorittaa puolestaan tällä hetkellä myös ylempää amk-tutkintoa, jonka on tarkoitus valmistua vuoden loppuun mennessä. Photonics Centeriltä hän kertoo odottavansa innolla mahdollisuutta päästä edistämään alan yritysten toimintaa.

Photonics Center Oy on uuden keskuksen markkinoinnista, myynnistä ja operoinnista vastaava yritys ja Business Joensuun kokonaan omistama tytäryhtiö.