Suunnon anturibisnes tuttuihin käsiin

Kiinalaisomistuksessa nykyisin oleva Amerin Suunto luopuu Movesense-anturibisneksestään. Ostajana on Movesense-yksikköä pitkään johtanut Jussi Kaasinen. Hänen vasta perustamsa yritys hakee anturialustalle uusia markkinoita kuntoilun lisäksi lääketieteen alueelta. Viimeisin uutuus on medtech-markkinoille esitelty Movesense Medical -anturi.

Suunnon kehittämää Movesense -alustaa on voitu käyttää jo nyt monissa sovelluksissa, jotka eivät kuulu Suunnon ydinliiketoimintaan. Uuden Movesense-yrityksen ostaja on yksikön nykyinen toimitusjohtaja Jussi Kaasisen, joka yhdessä Movesense -tiimin kanssa jatkaa liiketoiminnan rakentamista.

Uusinta  on  medtech-markkinoilla hiljattain esitelty Movesense Medical -anturi kehityssarjoineen. (LINKKI).

Yrityskauppatiedotteen mukaan uuden anturiyrityksen operatiiviset ja muut yhteistyösuhteet Suuntoon pysyvät edelleen syvinä. Movesensen ostanut Jussi Kaasinen on kokenut startup -yrittäjä, joka on toiminut myös  Suunto/Amer Sportsin vuonna 2015 Nokialta hankkiman Sports Trackerin toimitusjohtajana.

Suunto tukee siirtymistä. Sopimukset olemassa olevien yritysasiakkaiden ja teknologiakumppaneiden kanssa siirtyvät uudelle yritykselle. Lisäksi Movesense ja Suunto jatkavat yhteistyötä operatiivisissa prosesseissa, kuten toimitusketjussa, valmistuksessa ja logistiikassa.

Siinä missä Suunto keskittyy ulkourheilukelloihin, sukellustietokoneisiin ja ulkoilua harrastavien mekaanisiin instrumentteihin uusi Movesense kohdistaa anturialustansa yritysasiakkaille, jotka kehittävät omia puettavia ratkaisujaan.

Movesense-anturi on  pienikokoinen ohjelmoitava liike-, EKG- ja sykeanturi, jota voidaan käyttää erilaisiin terveyden, hyvinvoinnin, urheilun ja kuntoilun sovelluksiin ja tutkimusratkaisuihin.

Yrityskaupan osapuolet ovat sopineet, että kauppahintaa ei julkisteta.

Lisää: Movesense (LINKKI)