Kierrätetyistä raaka-aineista valmistettu 5G-puhelin tuli myyntiin

Kierrätetystä raaka-aineista ja modulaarisesti toteutettu Fairphone 4 5G -puhelin on tulossa myyntiin Suomessa. Elisa tarjoaa lisäksi uuden kännykkäliittymän, jossa voi hyvittää myös puhelimen valmistuksesta ja käytöstä syntyvän hiilijalanjäljen.

Ennakkomyyntiin tulevan Fairphonen laite on merkin ensimmäinen 5G-malli, joka tarjoaa nopeamman yhteyden lisäksi aiempaa paremman akunkeston ja kaksoiskameran. Fairphone on ensimmäinen älypuhelin, jonka takakansi on kokonaan valmistettu kulutuksen jälkeen kierrätetystä polykarbonaatista.

Kuva: Fairphone

’’Fairphone 4 5G:n valmistamiseen on käytetty kierrätettyä muovia sekä reilun kaupan kultaa, ja sen pystyy korjaamaan, uusiokäyttämään ja kierrättämään, mikä pidentää tuotteen käyttöikää monella tavalla’’, sanoo, Elisan liiketoimintajohtaja Ville Valkama.

Fairphone 4 5G:ssä on mukana 128 gigatavua muistia ja helpon korjaamisen mahdollistava modulaarinen rakenne. Kameroina on 48 ja 25 megapikselin kennot ja käyttöjärjestelmänä Android 11.

”Fairphone lähestyy älypuhelimien valmistusta täysin eri tavalla – muutamme laitteiden valmistusta ja käyttöä. Haluamme Fairphone 4:n olevan laite, jonka käytöstä nautitaan pidempään, ja joka erottaa käyttäjänsä joukosta”, kertoo Eva Gouwens, hollantilaisen Fairphonen toimitusjohtaja.

Elisa tuo puhelimen lisäksi tarjolle uuden liittymän, jossa hyvitetään puhelimen käytöstä ja valmistuksesta syntyneet päästöt jyvittämällä liittymän kuukausimaksusta kuukausittaisen osuuden ilmastohankkeisiin. Niissä suojellaan hiilinieluja, jotka poistavat hiilidioksidia ilmakehästä ja parantavat energiatehokkuutta.

Elisan hinta 25.10.2021 toimituksiin tulevalle puhelimelle on 599 euroa. Fairphone 4 5G -puhelin on ennakkomyynnissä, ja laitteiden toimitukset alkavat 25.10.2021.

Lisää: Fairphone (LINKKI) ja puhelimen eri osat (LINKKI) sekä Elisan uusi Rehti-liittymä (LINKKI).