Uusi IoT-tekniikan ja robotiikan testausympäristö

Oulussa on kehitetty uudenlainen IoT-teknologian ja robotiikan testaus- ja oppimisympäristö, jota voidaan hyödyntämään eri alojen opetuksessa ja yritysten henkilöstökoulutuksissa sekä käytännön testiympäristönä. 

RobIoT -demo- ja oppimisympäristön avajaiset pidetään ensi maanantaina 18.10.2021. Uuden testausympäristön avulla pystytään tarjoamaan yrityksille  myös niiden tarvitsemaa IoT- ja hyvinvointiteknologiaosaamista. Rahoitusta on saatu hankkeelle Pohjois-Pohjanmaan liiton kautta aluekehitysrahastosta.

”Euroopan rakennerahastohankkeet ovat oppilaitokselle äärimmäisen arvokkaita, koska ne mahdollistavat aidosti ja vahvasti oppimisympäristöjen ja niihin liittyvän sidosryhmäyhteistyön kehittämisen”, sanoo yksikönjohtaja Vesa Pirilä OSAOsta.

RobIoT-hanke täydentää oppilaitoksen Uudet teknologiat kone- ja tuotantotekniikassa (UTEK) -hankkeessa (EAKR) aloitettua robotiikan oppimisympäristöjen kehittämistä sosiaalisten robottien osalta.

IoT-teknologian ja robotiikan käyttö lisääntyy jatkuvasti ja ala tarvitsee uusia osaajia.  OSAO on koulutusyhteisö, joka toimii Oulun seudulla ja Koillismaalla.

Lisää: RobIoT-hanke (LINKKI).

Kuvituskuva: Shutterstock/UT