Akkukäyttöinen spektrianalysaattori 44 gigahertsiin

Rohde & Schwarz on laajentanut akkukäyttöistä Spectrum Rider FPH- spektrianalysaattorien taajuusaluetta uusimmassa mallissaan 44 gigahertsiin. Uutuudessa on kosketusohjattava seitsemän tuuman värinäyttö ja taustavalaistu näppäimistö. Lisäksi laitetta voi etäohjata USB- tai Ethernet-liitännän kautta ja siinä on tuki iOS- ja Android-laitteille.

Kenttäolosuhteisiin hyvin soveltuvat analysaattorit ei jää suoritusarvoissa jälkeen laboratoriointrumenteista ja soveltuvat siten myös normaaliin laboratoriotyöskentelyyn. Analysaattorien herkkyys on -160 dBm ja tyypillinen mittaustarkkuus on 0,5 dB alueella 10 MHz – 2 GHz.

Uusimpana tulokkaana perheessä on nyt tarjolla myös 44 gigahertsin mittausalueen omaava laite. Muissa mailleissa taajuusalue ulottuu 5 kilohertsistä 6, 13,6 tai 26,5 gigahertsiin. Taajuusaluetta voi laitteen hankkimisen jälkeen maksua vastaan laajentaa alaspäin aina sataan hertsiin.

Kolmeen suurimman taajuusalueen analysaattoriversioihin on saatavilla analysaattorin taajuuspyyhkäisyä seuraava, sisään rakennettu signaaligeneraattori (tracking generator). Tällä hyödyllisellä lisälaitteella voi esimerkiksi mitata piirien kuten suodattimien ja vahvistinten vahvistus tai vaimennus taajuuden funktiona.

Kaikille malleille on kapasitiivinen, värillinen kosketusnäyttö, jonka koko on seitsemän tuumaa. Akulla varustetun laitteen paino on 3,2 kiloa ja täyteen ladattuna toiminta-aika on yli kuusi tuntia. Taustavalaistu näppäimistö helpottaa työskentelyä hämärässä. IP51-luokitus tarjoaa suojan ympäristön haittavaikutuksia vastaan.

Lisää: Rohde & Schwarz (LINKKI), tuotetiedot (LINKKI)