Teknologiateollisuus uusi hallitustaan

Teknologiateollisuuden hallituksen vuoden 2022 puheenjohtajaksi on valittu pitkään Wärsilässä toiminut Jaakko Eskola. Hallituksen varapuheenjohtajiksi valittiin lisäksi Nokia hallituksen puheenjohtaja Sari Baldauf ja Innofactorin toimitusjohtaja Sami Ensio.

Jaakko Eskola on nykyisin Enersense International Oyj:n hallituksen puheenjohtaja. Lisäksi hän on muun muassa Cargotec Oyj:n hallituksen jäsen ja Neles Oyj:n hallituksen puheenjohtaja. Teknologiateollisuuden hallituksen jäsen hän on ollut vuosina 2014–2020.

Kuluvan vuoden loppuun asti hallituksen puheenjohtaja Enston Marjo Miettinen. Tässä listattuna (LINKKI, pdf) muut 2022-hallituksen jäsenet ja varajäsenet.

Vuoden 2022 alusta aloittavan uuden hallituksen puheenjohtajien lisäksi hallituksen työvaliokuntaan valittiin konsernijohtaja Håkan Agnevall (Wärtsilä), hallituksen varapuheenjohtaja Jussi Herlin (Kone), toimitusjohtaja Olavi Huhtala (SSAB Europe), hallituksen puheenjohtaja Timur Kärki (Gofore), varatoimitusjohtaja Tapani Pulli (Meyer Turku) ja toimitusjohtaja Markku Varis (Sweco Finland).

Taustaa: Teknologiateollisuus on edelleen Suomen suurin vientiala, joka koostuu viidestä päätoimialasta elektroniikka- ja sähköteollisuus, kone- ja metallituoteteollisuus, metallien jalostus, suunnittelu ja konsultointi sekä tietotekniikka. Teollisuudenalan palveluksessa on Suomessa noin 320 000 ihmistä ja alan yritykset tekevät 70 prosenttia kaikista elinkeinoelämän tutkimus- ja kehitysinvestoinneista. Ala myös investoi vuosittain Suomeen noin kuusi miljardia euroa.

Kuvituskuva: UT