Suomalaismoduuli uuteen aurinkoautoon

Helsinkiläinen L7 Drive on kehittänyt hollantilaisen Sono Motorsin Sion-aurinkosähköautoon pienivirtaisen IoT-liityntämoduulin, jonka avulla voidaan kytkeytyä pilvipalveluihin. Ensimmäiset laitemoduulit on jo toimitettu hollantilaisvalmistajalle.

Suomalaisyrityksen ratkaisu tarjoaa tulevaan aurinkosähköautoon yhteysratkaisun, joka pystyy vastaamaan esimerkiksi etäyhteyden kautta annettuihin komentoihin hallita esimerkiksi ilmastointia, tarkistaa akkujen tilan tai avata auton lukituksen älypuhelimella. Yritys on kehittänyt aiemmin jo  akkujenhallintaratkaisuja, jotka optimoivat litiumakkujen toiminnan niiden koko elinkaaren ajan.

Kuva: L7 Driven IoT-liitäntämoduuli.

”Olemme ylpeitä siitä, että Sono Motors on valinnut meidät laitteistokumppaniksi ja pääsemme mukaan tuottamaan Sionia, maailman ensimmäistä edullista aurinkosähköautoa”, kertoo Pentti Bruun, L7 Driven toimitusjohtaja, hallituksen puheenjohtaja ja perustajaosakas.

Sono Motorsin Sionin aurinkokennot ilman suojaosia.

Sibrosin ohjelmistoa hyödyntävän laitteen avulla käyttäjät voivat etsiä ja avata autonsa jopa viikkojen lepotilan jälkeen. Tämän lisäksi auton valmistajayritys voi tutkia ja kehittää uusia liiketoimintamahdollisuuksia kuten esimerkiksi autojen yhteiskäyttöä.

”Työskentely Sono Motorsin tiimin kanssa on ollut hyvin hedelmällistä, ja sen yhteydessä on tehty monia asiakaslähtöisiä kehityskierroksia täydellisen ratkaisun kehittämiseksi heidän aurinkosähköautoonsa integrointia varten”, kertoo Pasi Haikola, L7 Driven operatiivinen johtaja ja perustajaosakas.

Hollantilainen Sono Motors kertoo kehittävänsä maailman ensimmäistä massoille tarkoitettua aurinkosähköautoa. Tuleva Sion lataa akkunsa auton polymeeripintaan integroitujen aurinkokennojen avulla. Yritys kertoo saaneensa Sionista yli maksullista 16 000 varausta. Auto esitellään yrityksen mukaan vuoden  2023 alkupuolella.

Aurinkokennoilla varustettujen sähköautojen tuonti kiinnostaa muitakin markkinoilla. Esimerkiksi heinäkuussa Valmet Automotive sopi toisen hollantilaisen Lightyearin kanssa One-sähköauton valmistuksesta Suomen tehtaillaan. Kerroimme siitä 19.7.2021 Uusiteknologia.fi:ssä (LINKKI).

Lisää: Sono Motors (LINKKI)

Kuvituskuva: Sono Motors, Sion-aurinkosähköauto