Valmet Automotivelta modulaarinen akkujärjestelmä

Valmet Automotive tuo modulaarisen akkujärjestelmän, joka on tarkoitettu työkoneiden laitevalmistajille ja integraattoreille. Uusi Power Pack on suunniteltu etenkin vaativiin ja matalan lämpötilan käyttöympäristöihin. 

Valmet Automotiven Power Pack soveltuu voimanlähteeksi maa- ja metsätalouden sekä rakennus- ja kaivosalan laitteisiin, raskaan liikenteen ajoneuvoihin, linja-autoihin sekä sähkökäyttöisiin teollisuuslaitteisiin ja -sovelluksiin.

Uusi Modular Power Pack lupaa selkeää suorituskykyä, integroinnin helppoutta ja kestävyyttä. Siitä on tarjolla kaksi versiota. 48 voltinkäyttökohteisiin kehitetyssä versiossa on integroitu akunhallintayksikkö (BMU), korkeajännitteisiin käyttökohteisiin tarkoitetussa versiossa on ulkoinen virranjakoyksikkö (PDU), joka sisältää BMU:n.

Akkupaketti perustuu cell-to-pack -konseptiin, joka takaa korkean tehotiheyden. Lisäksi siinä käytetään kestäviä ja turvallisia LTO-kennoja, joiden ominaisuudet vastaavat käyttökohteiden ja -ympäristöjen vaatimuksia. Uusi Modular Battery Platform -tuoteperhe tarjoaa yrityksen mukaan kattavasti ratkaisuja eri toimialojen asiakkaille piensarjoista suursarjatuotantoon.

Järjestelmä asennetaan Plug&Play-periaatteella, ja sen osat voidaan sijoittaa vapaasti käyttökohteen mukaan. Näin koneessa tai ajoneuvossa olevia tiloja voidaan hyödyntää optimaalisesti, ja samalla niiden suunnittelu yksinkertaistuu ja nopeutuu, sillä paketti ei vaadi akkujärjestelmälle erillistä yhtenäistä tilaa.

Tuoteperhe tarjoaa myös hinnaltaan kilpailukykyisen ratkaisun varsinkin työkoneiden sähköistämiseen. Uutuus on lisäksi optimoitu sovelluksiin, joissa vaaditaan suurta huipputehoa, nopeaa latausta ja pitkää käyttöikää.

’’Olemme suunnitelleet Modular Power Pack -akkujärjestelmän, valmistamme sen ja markkinoimme sitä omalla nimellämme’’, kertoo Valmet Automotiven EV Systems -liiketoimintalinjan johtaja Jyrki Nurmi.  Uusi Power Pack -akkujärjestelmä on tulosta yli kahden vuoden tuotekehitys-, testaus- ja validointityöstä.

Sähköistyminen on tämän hetken johtava teollisuustrendi, ja Valmet Automotive haluaa tarjota asiakkailleen sähköistymismahdollisuuksia vähentämällä valmiilla akkujärjestelmällä niiden käyttöönottoon liittyviä tuotekehitys-, projekti- ja tuotantokustannuksia. Uusien Power Pack -akkujärjestelmien sarjatuotanto käynnistyy syksyllä 2022.

Lisää: Valmet Automotive (LINKKI) ja Modular Power Pack (LINKKI).