Suomalaisyritys perustaa aurinkopaneelitehtaan Thaimaahan

Salossa toimiva Solar Finland perustaa Thaimaahan aurinkopaneeleita valmistavan tehtaan. Solar Finland Investmentin lisäksi mukana ovat kehitysrahoittaja Finnfund ja Thaimaan valtion omistama PEA Encom International -energiayhtiö. Investoinnin arvo on 7,5 miljoonaa euroa.

Merkittävän investoinnin mahdollistaa sopimusosapuolien yhteisyritys Salo Tech Thailand Ltd, joka vastaa tuotantolaitoksen rakentamisesta ja ylläpidosta.

Uuden tehtaan rakentaminen rahoitetaan yhteisyrityksen pääomasijoituksilla, joista Solar Finland Oy:n osuus on 38 prosenttia, Finnfundin 37 prosenttia ja PEA Encom Internationalin 25 prosenttia.

Uudessa tehtaassa tullaan valmistamaan Salo-aurinkopaneeleita, joiden päämarkkina-alue tulee olemaan Thaimaa ja muut Asean-maat. Vuosikapasiteetiksi on asetettu Solar Finlandin toimitusjohtaja Esa Arevan mukaan ensivaiheessa sata megawattia. Suomen yhtiöllä on vastaavan kokoinen automatisoitu tuotantolinja jo Salossa.

”Ulkomaisen tehdashankkeen toteutuminen on meille pitkäjänteisen työn tulos’’, kertoo Solar Finlandin Areva. Investoinnin myötä yritys aikoo edistää pitkällä tähtäimellä sekä markkina-alueen energiasaatavuutta että toimenpiteitä hiilineutraalien päästöjen vähentämiseksi.

Suomalaisyrityksen tavoitteena on saada Thaimaan tehtaan tuotanto käyntiin jo ensi vuoden toisen vuosineljänneksen aikana. Myöhemmin toisessa vaiheessa tuotantokapasiteettia voidaan kasvattaa lisäinvestoinnilla edelleen markkinakasvun mukaan.

Kuvituskuva: Solar Finland, Salo

Päivitetty