Lisätyn todellisuuden Varjolle 20 miljoonaa euroa

Suomalainen metaversumiyritys Varjo saa 20 miljoonaa euron lainan Euroopan investointipankilta. Varjon saama rahoitus on osa Euroopan takuurahaston mahdollistamaa riskirahoitusta, joka kuuluu osana EU:n jäsenvaltioiden keväällä 2020 sopimaan 540 miljardin euron koronaelvytyspakettiin.

Euroopan investointipankki allekirjoitti sopimuksen 20 miljoonan euron oman pääoman luonteisesta rahoituksesta suomalaiselle Varjolle. Helsingissä pääkonttoriaan pitävä, alansa johtava virtuaalisen ja yhdistetyn todellisuuden laitteistojen ja ohjelmistojen kehittäjä käyttää rahoituksen tutkimus- ja kehitysinvestointeihin, joiden tavoitteena on luoda todellisuuteen perustuva tulevaisuuden metaversumi.

Rahoituksen mahdollisti Euroopan laajuinen elvytysohjelma Euroopan takuurahasto (EGF), joka edistää yritysten kasvua huolimatta koronakriisin aiheuttamasta globaalista epävarmuudesta. EIP:n riskirahoitus tukee innovatiivisia kasvuyrityksiä pitkäaikaisin lainoin ja omistusosuuksia mahdollisimman vähän laimentaen.

EIP:n varapääjohtaja Thomas Östros toteaa: ”Varjo investoi vahvasti tutkimukseen ja kehitykseen myös tällaisena maailmanlaajuisesti vaikeana aikana. EGF:n riskirahoitusohjelman ansiosta EIP voi suoraan tukea innovaatioyrityksiä, jotka toimivat Euroopan tulevaisuuden kannalta strategisen tärkeillä sektoreilla’’

”Varjo on erittäin ylpeä siitä, että olemme globaalisti toimiva Eurooppaan sijoittautunut VR/XR-yritys, joka tarjoaa asiakkaille kaikkialla maailmassa markkinoiden edistyneintä immersiivistä teknologiaa,” lisää Varjon toimitusjohtaja Timo Toikkanen. ”Euroopan teknologiayhteisön jatkuva tuki on meille suureksi avuksi, kun kehitämme ja laajennamme ihmisten välisen viestinnän seuraavaa tietoteknistä paradigmaa.”

Varjo kehittää VR/XR-tekniikkaa markkinoiden korkeimmalla näytön erottelukyvyllä ja yhdistää valokuvantarkkaa virtuaalista sisältöä fyysiseen ympäristöön, jolloin syntyy todellisuutta vastaava metaversumi.  Varjon tekniikan avulla voi nähdä ja kokea virtuaalisen ja lisätyn todellisuuden sisältöä yhtä selvästi kuin ympäröivää analogista maailmaa.

Kuvituskuva: Slush17 ja Varjon AR/VR-lasit, kuvaaaja Kai Kuusisto