Nokia rakentaa uudet tilat Ouluun

Nokia rakentaa uutta tutkimus- ja tuotantotilaa Oulun yliopiston läheisyyteen Linnanmaalle.
Uusien toimitilojen rakennustöiden arvioidaan käynnistyvän kesällä 2022, kun Oulun kaupunki on saanut päätökseen yhteisesti sovitut tietyöt alueella. Rakennusvaiheen on arvioitu kestävän kokonaisuudessaan noin kolme vuotta ja Nokia otettaisi tilat käyttöön vuoden 2025 aikana.

Nokialle uudet toimitilat rakennuttaa yhtiön rahoituskumppani jolta Nokia vuokraa tilat niiden valmistuttua. Uusissa toimitiloissa yhdistyvät korkea teknologia ja kestävä kehitys, ja niiden suunnittelussa huomioidaan tulevaisuuden joustavat työskentelytavat.

”Pysyäksemme edelläkävijöinä myös tulevaisuudessa tarvitsemme Ouluun toimitilat, jotka yhdistävät huipputeknologian ja tulevaisuuden joustavat työskentelytavat”, sanoo Erja Sankari, Nokian Oulun yksiköstä ja mobiiliverkkojen globaaleista toimitusketjuista vastaava johtaja.

Suomi on hänen mukaan Nokialle tärkeä tutkimus- ja tuotekehitysmaa ja yritys palkkaa tälläkin hetkellä lisää T&K-osaajia Ouluun, Tampereelle ja Espooseen.

Nokia työllistää Suomessa kaikkiaan yli 6 000 henkilöä Espoossa, Oulussa ja Tampereella. Yritys on palkannut kolmen viime vuoden aikana Suomeen noin 1 200 uutta työntekijää ja tänä vuonna lähes 500 työntekijää, suurimmaksi osaksi erityisasiantuntemusta vaativiin tuotekehitystehtäviin.