Monikielinen ääniohjauskortti ja ohjelmisto – myös suomeksi

Puheohjaus voidaan tuoda sulautettuun elektroniikkaan helposti saksalaisen Voice Inter Connectin DSP-pohjaisella kortilla ja Vincontrol -ohjelmistolla. Ohjelmistopohjainen ratkaisu tukee kaikkiaan 30 eri kieltä. Pohjoismaisista kielistä tarjolla myös suomi.

Voice inter connection VicControl go on 3x 6 millimetrin kokoinen DSP-korttimoduuli, jonka avulla yhden parametrin puheohjaus voidaan integroida helposti mihin tahansa kohdelaitteistoon jopa ilman internet-yhteyksiä. Korttia voidaan käyttää ohjaamaan laitteita ja järjestelmiä sarjaliitännän tai GPIO-linjojen kautta,

Puheohjauksen kehityspaketti on saatavana laitteisto- ja ohjelmistopaketin lisäksi VicControl industrial -ohjelmistotuotteena, jota voidaan käyttää ARM- tai X86-pohjaisissa laitteistoissa. Ratkaisu tukee korttia laajemmin puheentunnustoimintoja alkaen herätyssanalla aktivoinnista äänikäskyjen tunnistukseen.

Puheentunnistus perustuu NLU-tekniikkaan (Natural Language Understanding), joka ohjaa kohdesovelluksen toimintoja MQTT-protokollan kautta. Kieliksi on tarjolla yli 30 kieltä suurien maiden kielten lisäksi Pohjolan kielistä myös suomi.

Reaaliaikainen ratkaisu tarjoaa myös tekoälypohjaisen semanttisen analyysin sekä melua kestävät säteenmuodostus- ja vastamelualgoritmit. Ratkaisu voidaan ohjelmoida myös vastaamaan kysymyksiin tai muuttamaan tekstiä puheeksi graafisella GUI-pohjaisella verkkotyökalulla.

Lisää: Voice Inter connect GmbH (LINKKI), Vic Control (LINKKI), Vic Control Soc-kortti (LINKKI) ja VicCom 2-tiedote (LINKKI).