Nvidian ARM-kauppa peruuntui  – myyjä saa pitää rahat

Nvidian vajaa kaksi vuotta virittelemä kauppa suoritinkauppa Armista ei toteudu. Yritys kertoi asiasta tiistai-aamuna. Armin omistava Softbank ilmoitti samalla vievänsä Armin pörssiin. Yritys saa pitää myös ennakkomaksut suunnitellusta kaupasta. Lisäksi Armin toimitusjohtaja vaihtuu.

Grafiikkasuoritimien valmistaja Nvidiaja Armin omistava SoftBank ilmoittivat tänään lopettaneensa kauppasuunnitelmat, sillä eri maiden säätelyviranomaiset ovat nähdeen kaupassa liikaa keskittymistä. Samalla Arm aloittaa julkisen tarjouksen valmistelut.

”Armilla on valoisa tulevaisuus, ja jatkamme heidän tukemistaan ​​ lisenssinsaajana tulevina vuosikymmeninä”, sanoi Jensen Huang, Nvidian perustaja ja toimitusjohtaja.

Kaupan peruunnuttua Samalla lisenssejä ostavat muutkin yritykset voivat olla rauhassa, että Nvidia ei olisi saanut liikaa painoa-arvoa eri asiakkaiden joukossa.

Softbank ilmoitti tänään myös aloittavansa valmistelut Armin julkiseen tarjoamiseen 31. maaliskuuta 2023 päättyvän tilikauden aikana. SBG uskoo, että Armin teknologia ja immateriaalioikeudet ovat jatkossakin mobiilin tietojenkäsittelyn ja tekoälyn kehittämiseen.

Nvidia ja Softbank tiedottivat kauppasuunnitelmistaa vajaa kaksi vuotta vuotta sitten 13. syyskuuta 2020. Sopimuksen ehtojen mukaisesti Softbank voi pitää Nvidian ennakkoon maksamat 1,25 miljardia dollaria. Kaupan peruuntuessa Armin toimitusjohtaja myös vaihtuu. Uutena aloittaa IP-puolen vetäjänä aiemmin toiminut Rene Haas.

Lisää: Nvidian pörssitiedote 7.2.2022 (LINKKI) ja Softbankin vastaava (LINKKI, pdf), tiedote ARM:n pörssiin hakeutumisesta (LINKKI, pdf), Arm:n toimitusjohtajanimitystiedote (LINKKI) sekä aiemmat Nvidia ja Armia käsitelleet uutiset Uusiteknologia.fi:ssä (LINKKI) sekä uusin tekniikkajuttumme ARM:n suoritinytimestä (LINKKI).