Verkkokauppa.com ostaa lisää verkkokauppaa

Suomalainen tietotekniikan Verkkokauppa.com ostaa Kiinasta tuotteita toimittavan e-ville-verkkokaupan. Kaupan kautta yritys saa uuden hankintaorganisaation, joka toimii Kiinassa Shenzhenissa ja Hongkongissa.

E-ville on vuonna 2007 perustettu suomalaistaustainen verkkokauppa, jolla Kiinan toimintojen lisäksi myymälä, varasto- ja huoltotiimi Mäntsälässä.

Kaikkiaan E-ville työllistää noin 40 henkilöä Suomessa, Kiinassa ja Thaimaassa, ja he jatkavat yhtiön palveluksessa.

Kauppahinta on noin 5,3 miljoonaa euroa, josta rahana maksetaan 3,3 miljoonaa euroa ja 2,0 miljoonaa euroa yhtiön kaupan täytäntöönpanon yhteydessä suunnatussa annissa myyjälle annettavilla uusilla osakkeilla.

Osapuolet ovat lisäksi sopineet mahdollisista enintään noin 6,7 miljoonan euron lisäkauppahintaeristä, jotka maksetaan ehdollisena sille, että yhteenlaskettu omien tuotemerkkien myynti ylittää asetetut tavoitteet vuosina 2022, 2023 tai 2024. Yhteensä kokonaiskauppahinta voi olla enintään 12,0 miljoonaa euroa.

Kauppa pannaan täytäntöön huhtikuun alussa. Ostetulla liiketoiminnalla arvioidaan olevan Verkkokauppa.comin vuoden 2022 liikevaihtoon 5–8 miljoonan euron positiivinen vaikutus.