Lisää kierrätysmuovia elektroniikkaan

Kierrätysmuovin käyttö kasvaa kulutuselektroniikassa. Nyt mikrojen oheislaitevalmistaja Logitech kertoi kasvattaneensa kierrätysmuovin käyttöä odotettua nopeammin. Uusimmista hiiri- ja näppäimistöversioista jo 65 prosenttia hyödyntää kierrätysmuovia. 

Kahden viime vuoden aikana Logitechin kierrätysmuovin käyttö on kasvanut nopeasti. Kehitys on ohjannut yritystä kehittämään suunnittelu-, valmistus- ja hankintaprosessejaan. Esimerkiksi viime vuoden tuotannosta säästyi yrityksen mukaan arviolta 8000 tonnia uutta muovia kierrätysmuovin käytöllä.

Yritys on kehittänyt myös kierrätystään ja kehittänyt kierrätysmateriaalin ominaisuuksia. Esimerkiksi aiemmin monet kierrätetyt muovihartsit ovat perinteisesti rajoittuneet mustiin tai harmaisiin väreihin, eivätkä ole toimineey samalla tavalla kuin uudet muovit.

Logitecillä kierrätysmuovin prosenttiosuus tuotteissa vaihtelee tuotteen tyypin, värin ja materiaalirakenteen mukaan. Osuus vaihtelee 20-75 prosentin välillä riippuen etenkin tuotteen väristä. Esimerkiksi hiljattain julkaistun Logitech Signature kuvan M650 -hiiren muoviosat on valmistettu kierrätysmuovista.

Logitechin grafiitinmustan muovin kohdalla määrä on 64 prosenttia, kun taas valkoisessa ja vaaleanpunaisessa hiiressä kierrätysmuovia on 26 prosenttia. Logitechin ja sen yhteistyökumppanien tekemän tutkimustyön tuloksena väripaletissa on nyt yli 30 väriä, joilla kierrätysmuovia voidaan selkeästi lisätä ja varmistaa samalla haluttu ulkoasu ja kestävyys.

Lisää: Tietoa Logitechin uusista suunnitteluperiaatteista ja materiaalivalinnoista  (LINKKI) sekä aiempi yrityksen tuotteiden muovinkierrätystä käsitellyt uutinen  Uusiteknologia.fi:ssä 29.9.2021 (LINKKI).