Datakeskuksiin suomalainen lämpötilalähetin

Ympäristön mittaustekniikkaa valmistava Vaisala hakee kasvua myös kovassa kasvussa olevilta datakeskusten jäähdytysratkaisuista. Yritys laajentaa datakeskusten mallistoaan uudella TMI110 -lämpötilalähettimellä.

Vaisalan mittaustekniikkaa tarvitaan valvomaan perinteisen ympäristön lisäksi palvelinkeskusten olosuhteita ja energiatehokkuutta. Datakeskuksissa on tyypillisesti tuhansia tietokoneita ja niihin liittyviä laitteita ja järjestelmiä, jotka täytyy pitää viileinä ja suojata sekä ulko- että sisäympäristön vaikutuksilta.

”Nyt datakeskusasiakkaamme voivat hankkia kaikki tärkeimmät anturinsa samalta toimittajalta – sisäilman lämpötilan, kosteuden ja paine-eron anturit huoneita ja kanavia varten, ulkoilman mittaukseen soveltuvat anturit, ja nyt myös upotettavat lämpötila-anturit jäähdytysjärjestelmiä varten”, Vaisalan tuotepäällikkö Anu Kätkä sanoo.

Hänen mukaansa lämpötila ja kosteus voidaan näin pitää optimaalisella tasolla. TMI110-lähettimen tarkkuus on ±0,1 °C. Uuden Vaisala TMI110 -lämpötilalähettimen mukana toimitetaan kalibrointitodistus, ja lähettimellä on valmistajan mukaan erittäin nopea mittauksen vasteaika.

Lähetinmallit on tarjolla analogisella (4–20 mA) ja Modbus RTU ‑ulostulolla. Anturiosuus on asennettu suojaputken sisään nesteiden lämpötilamittausta varten. Tuote tulee saataville vuoden 2022 ensimmäisen vuosineljänneksen aikana.

Lisää: Vaisala (LINKKI) ja tuotetiedot TM110 (LINKKI).