Digita avasi LoRa-verkkonsa ulkomaille

Digita on tehnyt verkkovierailusopimuksen hollantilaisen The Things Industriesin kanssa, jotta sen asiakkaat voivat hyödyntää IoT-järjestelmissään myös Digitan Suomen LoRaWan-verkkoa. Samalla se tarjoaa suomalaisasiakkaille uusia laajentumismahdollisuuksia ulkomaisiin LoRa-verkkoihin.

The Things Industriesin LoRaWAN-verkkopalvelun ekosysteemiin kuuluu jo nyt satoja verkkoja ja satoja tuhansia laitteita eri puolilla maailmaa. Yhdessä Digitan kanssa The Things Industries laajentaa IoT LoRaWAN -verkon peittoa ja palvelutoimintaa nyt myös Suomeen.

”Tuhansista kehittäjistä koostuva asiakaskuntamme voi nyt hyödyntää Digitan operaattoritasoista verkkoa ja säilyttää laitehallintansa The Things Stack Cloud -pilvessä”, kertoo Wienke Giezeman, The Things Industriesin toimitusjohtaja. Yrityksen  valikoimaan kuuluu muun muassa avoimen lähdekoodin ohjelmisto- ja laitteistoprojekteja, LoRaWAN-tiedonsiirtoratkaisuja ja erilaisia kehittäjille suunnattuja työkaluja ja tapahtumia.

Uusi verkkovierailusopimus auttaa myös suomalaisasiakkaita. ’’Tämä avaa uusia mahdollisuuksia IoT-ratkaisujen toimittajille ja tuo suuren määrän erilaisia The Things Industriesin ekosysteemin IoT-ratkaisuja helpommin suomalaisten yritysten saataville”, kertoo Ari Kuukka, Digitan IoT-palveluiden johtaja.

Lisää: The Things Industries (LINKKI) ja Digitan LoRaWAN (LINKKI)

Kuvituskuva: Shutterstock