MWC22: Kevyt 5G-kannettava kännykkäsuorittimella

Barcelonan mobiilimessut alkavat tänään Barcelonassa. Uusien 5G-verkkotekniikoiden lisäksi tapahtumassa julkistetaan muutakin tietotekniikkaa. Lenovon tärkein uutuus on Qualcommin 8cx-mobiilipiiriin pohjautuva ThinkPad-kannettava 5G-yhteyksin.

Lenovo esittelee messuilla uuden ThinkPad X13s -tietokoneen, joka on kehitetty yhteistyössä Qualcommin ja Microsoftin kanssa. ARM-ytimiin perustuvassa koneessa on uusi Snapdragon 8cx Gen 3 -piirisarja ja Windows 11 Pro.

Ohut ja kevyt (1,06 kg) muotoilu on saatu aikaan uuden piirivalinnan lisäksi ettei laitteessa tarvita tuuletinta. Laitteen akku kestää jopa 28 tuntia.

Koneessa on 13,4 tuuman 16:10 -näyttö, jossa on kosketusnäyttö- tai Eyesafe -pinnoite vähentämään sinisen valon määrää. Koneen Wifi 6E6 tarjoaa nopean yhteyden, ja kun se ei ole käytettävissä laite voi vaihtaa 5g-verkon mmWave- tai sub6 Wireless WAN -yhteyteen.

Uusi ThinkPad X13s on rakennettu 90-prosenttisesti sertifioidusta kierrätysmagnesiumista ylä- ja pohjakannessa, 97-prosenttisesti PCC-muovista akun piirilevyn (PCB) kannessa ja akkukehyksessä.

Uusi ThinkPad X13s tuo käyttäjälle myös viestintäpalkin, jossa on viiden megapikselin kamera tekoälyyn perustuvalla automaattisella rajauksella sekä infrapunakameravaihtoehto. Lisäksi vakiona on kolminkertaiset mikrofonit, jotka tarjoavat melunvaimennuksen neuvottelupuhelujen aikana.

Qualcommin Snapdragon 8cx Gen 3 tarjoaa myös Computer Vision -prosessorin, jossa on käyttäjäkokemuksen parannuksia aiempiin, kuten älykkäämpi ihmisen läsnäolon tunnistus, sekä lisäturva, yksityisyys ja virransäästö, joka kytkee näytön automaattisesti pois päältä tai himmentää sitä, kun käyttäjä katsoo muualle.

Lenovo, Qualcomm Technologies ja Microsoft lupaavat tekevänsä yhteistyötä jälleenmyyjien kanssa Windows on Arm -käyttöjärjestelmän App Assure -ohjelman kautta tukeakseen koneen yhteensopivuutta ja kokemuksia liiketoimintakriittisten sovellusten kannalta.

Uusi Lenovon ThinkPad X13s tulee saataville toukokuussa 2022, suositushinta on alkaen 1399 euroa. Lenovo esittelee Barcelonassa laajalti myös muita kannettavia uutuuksiaan (LINKKI)

Lisää: Mobile World Congress 2022, Barcelona (LINKKI, näytteilleasettajat)