Ultraääni sopii teollisuuden huoltoon

Uusinta ultraääniteknologiaa on valjastettu vuosien varrella moniin käyttötarkoituksiin. Helsinkiläisessä NL Acousticsissa sitä on viety ultraäänikameroihin, joita hyödynnetään muun muassa teollisuuden ennakoivassa kunnossapidossa.

Helsinkiläisen NL Acoustics suunnittelee ja valmistaa laitteet itse. Teknologiallaan monessa kohtaa uusia uria aukova yritys on noussut muutamassa vuodessa alansa terävimpään kärkeen.

Tuotannosta yli 90 prosenttia suuntautuu vientimarkkinoille ja harvat kilpailijat löytyvät lähinnä Yhdysvalloista.

’’Tämän vuoden tavoitteena on tuplata liikevaihto ja palkata lisää henkilöstöä. Eniten tulemme rekrytoimaan koodareita ja tuotekehittäjiä”, sanoo yhtiön toimitusjohtaja Kai Saksela. Nykyisin hänen mukaansa suunnittelun ja tuotekehityksen ydinjoukkue koostuu diplomi-insinööreistä ja tohtoritason osaajista.

Helsinkiläisen GL Acosticsin  tärkeimmät asiakkaat löytyvät tällä hetkellä teollisuudesta ja energia-alalta. Ultraäänikamerat helpottavat esimerkiksi vikojen paikallistamista, mutta niiden avulla voidaan tehostaa myös tuotantoprosesseja, vähentää materiaalihukkaa ja säästää näin energiaa.