Kannettavat aurinkopaneelit käyttöön – lataava aggregaatti avuksi

Sähköä tarvitaan kasvavasti kannettavien laitteiden ja erilaisten apuvälineiden myötä. Siksi kun keväinen aurinko lämmittää ja sulattaa viimeisetkin lumet niin tarpeet kannettavista energialähteistä kasvavat. Kuvan amerikkalais-kiinalaisen  EcoFlow:n aurinkopaneelit ovat pöly- ja vesisuojattuja IP67-standardin mukaisesti. Paneelien luvataan kestävät niin pakkasia, helteitä (-20–85 °C) kuin kovaa tuultakin. Tarjolla on myös akku- ja polttomoottoripohjaiset latausasemat.

Kannettavien EcoFlowin aurinkopaneelin paras käyttökulma löytyy helposti säädettävän jalustan ja puhelinsovelluksen avulla. Paneelin suuntaaminen kohti aurinkoa onnistuu lisäksi myös silmämääräisesti, sillä maahantuojan mukaan jopa 20 asteen poikkeama optimaalisesta kulmasta ei vielä juurikaan vaikuta lataustehoon. Niillä voidaan tuoda virtaa suoraan laitteisiin tai ladata kannettavia lisäakkuja. Esimerkiksi iPhone 13 -älypuhelimen (12 wh) voi ladata täydellä auringonpaisteella pienimmälläkin

EcoFlowin paneeleilla voidaan ladata teoriassa jopa kahdeksaa puhelinta yhtä aikaa. Tai aurinkopaneeli voi tarjota sähköt kannettavalle tietokoneelle tai pienimmille televisioille. Jos sähköntarve on suurempi niin esimerkiksi EcoFlowin aurinkopaneeleita voidaan ketjuttaa myös toisiina. Paneelit kykenevät valmistajan mukaan 21–22 prosentin energiatehokkuuteen yksikiteisten aurinkokennojen ansiosta.

EcoFlowin paneeleita on saatavana kolmessa eri koossa, joissa kaikissa käytetään MC4-liitäntää. Mukan tulevan MC4/XT60-kaapelin kanssa paneelit voidaan kytkeä suoraan myös EcoFlow-akkulatausasemaan ja lisävarusteisen MC4-USB-C-kaapelin kanssa suoraan USB-laitteisiin.

Malliston kevyin EcoFlow 110W-aurinkopaneeli tarjoaa täydessä auringonpaisteessa 110 watin sähkötehon.  Paneelin mitat ovat 158 × 51,4 × 2,4 senttimetriä ja kokoon taitettuna 42 × 51,4 × 3,5 senttimetriä. Painoa on kuusi kiloa. Keskikokoinen EcoFlow 160W -aurinkopaneeli tarjoaa auringonpaisteessa jopa 160 watin sähkötehon. Mitat ovat avattuna 157 x 68 x 2,4 senttimetriä ja kokoon taitettuna 42 x 68 x 3,5 senttimetriä. Painoa paneelilla on tukijalustan kanssa seitsemän kiloa.

Malliston suurin malli on EcoFlow 400W -aurinkopaneeli, joka tarjoaa täydessä auringonpaisteessa 400 watin sähkötehon. Mitoiltaan se on avattuna 236,5 x 105,8 x 2,4 senttimetriä ja kokoon taitettuna 62 x 105,8 x 4,2 senttimetriä. Paneeli painaa jalustoineen 15,5 kiloa.

LISÄYS 22.3.2022 Apua akkupohjaisista tai aggregaattipohjaisista latausasemista.

EcoFlow on laajentanut aurinkokenno- ja akkupohjaisista latausasemista lisäksi polttomoottoripohjaisiin agregaatteihin. Uusi Smart Generatorin avulla voidaan syöttää sähkölaitteille vaihtovirtaa tavallisten seinäpistokkeiden tapaan. Invertteriosuus säätää käyntikierroksiaan tarvittavan tehonkulutuksen mukaan ja kuluttaa näin vähemmä polttoainetta kuin normaaliohjaus ja on myös vähäpäästöisempi.

Uusi EcoFlow Smart Generator tarjoaa virtaa 1 800 watin jatkuvalla sähkönsyötöllä. Sen polttoainesäiliöön mahtuu neljä litraa tavallista lyijytöntä 95E-bensiiniä. Yhdellä tankillisella voi syöttää enimmäiskuormalla sähköä jopa 3,5 tuntia kerrallaan. Siinä on  yksi Suomessa käytössä oleva pistorasia jaettavaksi. Lisäksi laitteen  XT150-tasavirtaliitännän kautta voidaan ladata yrityksen muita akkukäyttöisiä EcoFlow Delta Max- ja EcoFlow Delta Pro -latausasemia, esimerkiksi 5 400 wattitunnin verran yhdellä tankillisella.

EcoFlow Smart Generatorin saa toimintaan käynnistysmoottorilla nappia painamalla tai kännykän puhelinsovelluksella taii yrityksen akkupohjaisten EcoFlow-latausasemienn käynnistämänä, kun niiden akkujen varaus laskee alle määritellyn vähimmäistason. voidaan kännistää EcoFlowin akkupohjaisten latausasemien akkujen täytyttyä. Ne myös sammuttavat aggregaatin latausasemien akkujen täytyttyä. Laitteessa on turvatoimintoina myös häkävaroitin ja automaattisammutus. painoa on 28.5 kiloa.

Uuden EcoFlow Smart Generatorin ominaisuuksia voidaan seurata sekä ohjata päälle etupaneelin näytöllä ja näppäimillä ja  puhelinsovelluksella. Laitteen voi  myös käynnistää ja sammuttaa etäältä. Laitteessa on myös vetonaru generaattorin manuaalista käynnistämistä varten.

Lisää:  EcoFlowin kannettavat energiaratkaisut (LINKKI), suomeksi käyttötavoista (LINKKI) sekä maahantuoja Boston (LINKK).

Päivitetty 22.3.2022