Ennätysmäärä akkuja Uudestakaupungista ja Salosta

Valmet Automotive toimitti ennätysmäärän akkuja viime vuonna asiakkailleen. Yli 400 000 akun tuotantoennätyksen taustalla tuotannon tehostaminen, akkutehtaan laajennus Salossa sekä Uudenkaupungin akkutehtaan käynnistys.

Akkujen tuotantomäärä kasvoi vuonna 2021 peräti kaksinkertaisiksi edellisvuoteen verrattuna. Samalla akkujen tuotannosta vastaavan EV Systems -liiketoimintalinjan henkilöstömäärä ylitti jo 1000 työntekijää. Valmet Automotive valmistaa akkutehtaillaan 48V- ja korkeajänniteakkuja autoteollisuuden asiakkaille

’’Tuotantoennätys on upea saavutus, joka osoittaa, kuinka nopeasti Valmet Automotive on lisännyt osaamistaan kaikessa akkuihin liittyvässä toiminnassa. Jatkamme liiketoimintamme kehittämistä, jotta voimme vastata asiakastarpeisiin jatkossakin’’, kertoo EV Systems -liiketoimintalinjan johtaja Jyrki Nurmi.

Valmet Automotive on muutamassa vuodessa noussut kasvavien akkujen sopimusvalmistajien joukkoon. Lisäksi yrityksestä on tullut myös järjestelmätoimittaja, joka tarjoaa kattavasti akkujen tuotekehitys-, testaus- ja valmistuspalveluja. Viime vuonna yritys esitteli oman Modular Power Pack -akkujärjestelmän useisiin erilaisiin sovelluskohteisiin.

Valmet Automotive julkisti viime vuonna myös kolme uutta akkuvalmistussopimusta, avasi Uudenkaupungissa autotehtaan yhteyteen uuden akkutehtaan ja laajensi Salon akkutehdasta. Saksassa yritys laajensi akkujen testauskeskusta ja käynnisti uuden akkutehtaan rakennustyöt.

Kuvituskuva: Valmet Automotiven akkutehtaan tuotantolinja