Assembly kutsuu tulevia e-ammattilaisia

Suomen suurin digifestivaali Assembly järjestetään Helsingin messukeskuksessa viikonloppuna kahden vuoden tauon jälkeen käytännön tapahtumana. Samalla Assembly täyttää tänä vuonna 30 vuotta. Paikan päälle odotetaan tuhansia e-pelaamisen harrastajia ja tulevia ammattilaisia. 

Helsingin tietokonealan Assembly-festivaali on viimeiset kaksi vuotta järjestetty koronan takia vain virtuaalisesti, joten viikonloppuna 1.-3.4. järjestettävää tapahtumaa Helsingin Messukeskuksessa on odotettu runsaasti niin harrastajien kuin pelialan ammattilaistenkin keskuudessa.

Tapahtumassa on tarjolla nettipelaamisesta lisäksi alan tunnettujen osaajien haastatteluita, lavaesityksiä ja e-urheilua. Fyysisen tapahtuman lisäksi tapahtumaa voi seurata Telen Assembly-TV:n kautta sekä esimerkiksi taistelupeliturnausta myös Yleltä suorana lähetyksenä.

Assembly-tapahtumaa on järjestetty Suomessa vuodesta 1992 lähtien. Harrastuspohjalta lähteneen tapahtuman osti vuoden 2018 kesällä teleoperaattori. Nykyisin Assembly toimii kaksi kertaa vuodessa järjestettävän tapahtuman lisäksi peli- ja e-urheilusisällön suunnittelu- ja tuotantoyhtiönä.

Lisää: Assembly22-sivusto (LINKKI), ohjelma ja linkit verkon eri videokanaviin (LINKKI), Ylen Areenan e-lähetykset perjantaina 1.4 ja lauantaina 2.4. (LINKKI). Aiempien vuosien uutiset Assembly-tapahtumista Uusiteknologia.fi:ssä (LINKKI).