Komponenttipula rassaa QT:n asiakkaita

Sulautetun elektroniikan ohjelmistotyökaluja kehittävä Qt kasvatti tammi-maaliskuussa liikevaihtoaan 31,6 miljoonaan euroon ja liikevoitto oli 5,9 miljoonaan euroon. Kovinta kasvua estelee kuitenkin asiakkaiden komponenttipula ja muut logistiikkaongelmat.

Qt arvoi, että kehityslisenssin myynnin erittäin vahva kasvu jatkuu vuonna 2022. Toisaalta koronapandemian jatkuminen, Ukrainan sodan seurauksena asetetut pakotteet, maailmanlaajuinen komponenttipula ja logistiikkaongelmat saattavat hidastaa sulautettujen näyttöjen liiketoiminnan kasvua erityisesti yhtiön jakelulisenssien myynnin osalta.

Lisääntyneestä epävarmuudesta huolimatta yritys pitää tulosohjeistuksen ennallaan ja arvioimme yhtiön vuoden 2022 liikevaihdon kasvavan vertailukelpoisin valuutoin 30–40 prosenttia edellisvuodesta ja liikevoittomarginaalin olevan 20–30 prosenttia.

Lisäksi Qt:n mukaan yrityksen liikevaihdon ja liiketuloksen kehityksessä saattaa olla merkittävääkin eroa vuosineljännesten välillä. Erityisesti toisen vuosineljänneksen lukuihin tulee vaikuttamaan edellisvuoden poikkeuksellisen vahvan vertailukauden luvut.

Samalla yritys odottaa kannattavuuden kehittyvän positiivisesti loppuvuoden aikana liiketoiminnan skaalautuvuuden myötä. Qt:n toimitusjohtaja Juha Vareniuksen mukaan Qt:n henkilöstömäärä oli maaliskuun lopussa 555, mikä on 164 työntekijää vertailukautta enemmän, ja 59 enemmän joulukuun 2021 loppuun verrattuna.

Lisää: QT:n pörssitiedote (LINKKI)