Autotehdas vähentää – ei akkutuotannosta

Valmet Automotive käynnistää Uudessakaupungissa muutosneuvottelut merkittävästä tuotannon vähenemisestä tulevan syksyn aikana. Sopeutustarve ei kohdistu kuitenkaan akkutuotantoon eikä uusiin sähköautoprojekteihin, joihin yritys on sijoittanut viime aikoina runsaasti uusia resursseja. 

Valmet Automotive antoi perjantaina neuvotteluesityksen henkilöstön vähentämistarpeesta Uudenkaupungin autotehtaalla. Esityksen perusteena on tuotannollinen ja taloudellinen sopeutustarve. Tarve on enintään 1100 henkilöä.

Valmet Automotive harkitsee toimenpiteeksi lomautuksia, irtisanomisia ja toimenkuvien muutoksia. Vähennystarve johtuu Mercedes Benzin GLC-katumaasturin valmistussopimuksen päättymisestäkesäkuussa , jonka tilalle ei ole saatu tällä aikataululla korvaavaa tuotantoa.

Mercedes-Benzin A-sarjan tuotanto sen sijaan jatkuu suunnitelmien mukaisesti, koska välitön uhka mallin valmistuksen keskeyttämisestä komponenttipulan vuoksi on väistynyt. Sopeutustarve ei koske myöskään akkutoimintoja eikä käynnissä olevia projektitöitä. Yritys on ilmoittanut jo aiemmin kahdesta sähköautojen valmistusprojektista, jotka tulevat tuotantoon vuosina 2022 ja 2023.

Kuvituskuva: Valmet Automotiven akkupakettien tuotantolinja.

Lisää: Aiemmat Valmet Automotivea käsitelleet uutiset Uusiteknologia.fi:ssä (LINKKI)