Akkuyritys ostaa suomalaista laserosaamista

Akkuja valmistava Celltech Solutions ostaa tamperelaisen laserhitsauspioneeri Veldon ajoneuvoteollisuuteen keskittyneen liiketoiminnan. Samalla yritys saa käyttöönsä yrityksen tuotannon ja henkilöstön.

Tamperelainen Veldo on kehittänyt uusinta laserteknologiaa, jolla yhdistetään laser, robottiskanneri ja konenäkö yhdeksi kokonaisuudeksi. Näillä järjestelmillä pystytään vastaamaan mm. litiumioniakkujen hitsauksen vaatimuksiin.

Myymisen taustalla oli viime vuosien aikana läheinen ja kasvanut yhteistyö Celltechin kanssa ja kauppa on sille luonnollinen jatkumo. Veldo tulee jatkamaan laserhitsaukseen liittyvää toimintaa muilla liiketoiminta-alueilla kuten lääkelaiteteollisuudessa, kertoo Veldon perustaja ja omistaja Martti Salo.

Celltech Solutions Oy:n toimitusjohtaja Kim Nikitin mukaan kaupalla yritys varmistaa tuotantokapasiteetin kasvattamisen sekä tärkeän teknisen osaamisen säilymisen organisaatiossa.

Nikitin mukaan uusiin tiloihin siirtymisen ja hankitun laitteiston myötä yritys voi keskitettää koko tuotannon ja tuotekehityksen saman katon alle. Laitteiston kehitystä jatketaan niin tuotantokapasiteetin kuin uusien akkujärjestelmien vaatimusten täyttämiseksi.